Nieuwbouwplan Groote Hoeven in Someren krijgt modelwoning ter inspiratie

In het gebied tussen Zandstraat, Kommerstraat, Hooghoefweg en Loovebaan in Someren staan prachtige groene bomenrijen in het landschap.

Bomen die deel uitmaken van de woonwijk in wording: de Groote Hoeven. Daar is groen en duurzaam het sleutelwoord. Het is de bedoeling dat woningen gasloos, zo optimaal mogelijk duurzaam en circulair worden gebouwd. In een modelwoning is straks zichtbaar hoe dat werkt, hoe dat er uitziet en welke materialen je kunt gebruiken.

De start van de bouw van de modelwoning zal rond juli liggen. Na een korte bouwperiode zal de modelwoning 1,5 jaar lang de functie van informatiebron voor de toekomstige bewoners van de Groote Hoeven vervullen. In de woning wordt ingezet op maximale toepassing van Cradle to Cradle gecertificeerde materialen, duurzame materialen en tevens worden materialen toegepast die zo min mogelijk schadelijk zijn voor de gezondheid en het milieu. Het wordt een gasloze ‘O’ op de meter woning die bovendien ook levensloopbestendig is. Ook de tuin wordt in de basis klimaatbestendig aangelegd, tegemoetkomend aan de bedoelingen van een Onweerstaanbaar Someren.

De woning is ontworpen door 2.0 architecten en wordt gebouwd met inzet van partijen die de meest actuele, duurzame materialen en technieken toepassen. De woning wordt, na realisatie, wekelijks een aantal uren opengesteld om mensen rond te leiden en te informeren. Meer informatie hierover volgt.

Wil je de bouw van de woning volgen kijk dan op www.someren.nl/grootehoeven.

Wil je meer weten over het klimaatbestendig inrichten van tuinen, kijk dan op www.onweerstaanbaarsomeren.nl.


Trefwoorden: groote hoeven modelwoning
Geplaatst

woensdag 08 mei 2019 | 12.36 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 08 mei 2019 | 17.48 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub