Kampioen NWC uit Asten maakt zich op voor de laatste twee wedstrijden van het seizoen.

De oranjehemden treffen op zondag 12 mei buurman én nummer twee Liessel op sportpark De Smeltkroes.

Daar waar Liessel een drukke periode achter de rug heeft, kon NWC de batterij volledig opladen voor de eindfase van seizoen 2018-2019.

De Astenaren speelden met Pasen hun laatste wedstrijd in een weekend waarin vooral veel feest werd gevierd. NWC versloeg Helden thuis met 8-0 en voorzag de festiviteiten op het sportpark van extra glans. De platte kar werd van stal gehaald en het kampioenschap werd écht gevierd in Asten.

De manschappen van coach Roel Nabuurs hebben nu nog één doel en dat is ongeslagen blijven tot het einde van het seizoen. Zondag wacht Liessel, op zondag 26 mei is Melderslo op ’t Root de opponent. NWC verkeert hoe dan ook in topvorm met indrukwekkende overwinningen in de maanden maart en april, met liefst 26 gemaakte treffers in de laatste vier duels.

Liessel is volop in de race voor een periodetitel en dus play-offs. De roodwitten beleven als promovendus een droomseizoen in de derde klasse en staan eigenlijk al vanaf de start in september op plek twee. Dat is al een prestatie op zich, maar de ultieme bekroning voor de ploeg van scheidend trainer Maarten Stevens zou het spelen van play-offs om promotie zijn.

Liessel kan dus een periodetitel overnemen van NWC, maar moet nog wel vol aan de bak om de achtervolgers niet te dicht in de buurt te laten komen. HBSV is met nog drie wedstrijden te spelen namelijk tot op vijf punten genaderd. Liessel liet in de voorbije, drukke fase vol inhaalduels hier en daar wat punten liggen, maar koestert dus nog steeds knap de tweede plaats.

De Liesselnaren treffen na NWC nog MVC’19 (thuis) en HBSV (uit). Op zondag 5 mei ging Liessel met 2-0 onderuit bij Merefeldia, tegen wie het enkele weken eerder ook thuis al aan het kortste eind trok en met dezelfde cijfers verloor. Mede daardoor vierde NWC, dat nu een voorsprong van 21 punten heeft op de aanstaande tegenstander, vervroegd het kampioenschap.

Eerder dit seizoen pakte NWC drie punten tegen de goede buur door op een drukbezocht sportpark ’t Root met 4-1 te winnen. Jeremias Carlos David was de uitblinker met drie doelpunten, clubtopscorer Chesron Geuns maakte er één. De gemakkelijk scorende boomlange Liesselse spits Luuk Engels redde destijds de eer voor zijn team. Een leuk affiche wordt het zondag zeker op De Smeltkroes, waar NWC sinds het begin van de 21e eeuw, toen nog op vierde klasse-niveau, niet meer te gast is geweest. De derby gaat van start om 14.30 uur en wordt geleid door arbiter Karavla met aansluitend de seizoensafsluiting in de Liesselse kantine.


Trefwoorden: nwc nwc asten liessel sportpark de smeltkroes
Geplaatst

vrijdag 10 mei 2019 | 12.47 uur

Laatst gewijzigd

maandag 13 mei 2019 | 19.05 uur

Auteur

Erik Bukkems


businessclub