Vandaag op SIRIS-tvSIRIS-tv zendt op zaterdag 11 en zondag 12 mei het weekoverzicht uit met filmpjes ,die afgelopen week gemaakt zijn.

De filmpjes zijn te zien in 'Van Dag Tot Dag' dat in twee delen wordt uitgezonden; deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur.

Deel 1:

Aftrap Somerense Ondernemer van het Jaar

De verkiezing van de Somerense Ondernemer van het Jaar is een initiatief van Ondernemers Vereniging Someren en wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd. Op dinsdag 7 mei werd in De Ruchte de aftrap gegeven voor de aanmeldingscampagne. 

Dodenherdenking Asten

Op zaterdag 4 mei vond in Asten de 4 mei-herdenking plaats, georganiseerd door de gemeente Asten en het Sint Jorisgilde. Voorafgaand aan de kranslegging, vendelhulde, twee minuten stilte en het Wilhelmus in het Moussaultpark was er een bijeenkomst in De Klepel. Er waren twee verhalen te zien en te horen over hoe de Tweede Wereldoorlog in Asten beleefd werd. De muzikale omlijsting werd verzorgd door Muziekvereniging Sancta Maria uit Ommel en gemengd koor Amuze uit Asten.

Toespraak burgemeester Vos bij 4 mei-herdenking Asten

Op zaterdag 4 mei vond in Asten de 4 mei-herdenking plaats, georganiseerd door de gemeente Asten en het Sint Jorisgilde. De herdenking begon in gemeenschapshuis De Klepel. Burgemeester Hubert Vos hield een toespraak.

Schoolvoetbal Asten

Op woensdag 8 mei werd op sportpark 't Root in Asten het Karwei Schoolvoetbaltoernooi gehouden.

Groote Hoeven - er kan bijna gebouwd worden

Het nieuwbouwplan Groote Hoeven in Someren kan bijna bebouwd worden. Iedere dag verandert daar het landschap.

Bloembakken HO Jeuken voor zorgtuinderij

In ons economisch programma In Bedrijf aandacht voor het nieuwste SIRIS-businessclub HO Jeuken/Beeldenmarkt.nl. Enige dagen geleden kwam daar een zeecontainer van bloembakken uit Vietnam aan. De bloembakken zijn nu ook te koop bij Zorgtuinderij Wijnen in Someren. Martin Jeuken en Toos Wijnen vertellen hierover.

Deel 2:

Dodenherdenking Someren

Het Comité 4 en 5 mei Someren hield op zaterdag 4 mei, in samenwerking met de gemeente Someren, de dodenherdenking. Door bij deze herdenking veteranen en jongeren bij te betrekken werden verleden, heden en toekomst samengebracht. Vrijheid is van alle generaties. Somerense jongeren kregen daarom een prominentere plek bij de herdenking.

Dagboek Jan Michels wordt boek

In onze regio vinden in september vele herdenkingen plaats omdat het dan 75 jaar geleden is dat hier de Tweede Wereldoorlog eindigde. Ook in Lierop staat dan wat te gebeuren. Naast de vele verhalen over het onderduikerskamp in de Moorselse bossen, beschreven door Gerard Geboers, is onlangs in Lierop een dagboek opgedoken van Jan Michels, die daarin zijn tijd als onderduiker in Lierop heeft beschreven. Harrie van Lieshout en Adrie Mennen vonden dat er iets met het dagboek gedaan moest worden.

Rotonde Asten bijna klaar

Op woensdag 8 mei werd de belijning cq markering aangebracht bij de rotonde op de Heesakkerweg in Asten. Nog even en dan kunnen we er rondjes rijden.

King of Sadness by Brother Moon

Kasteel Asten heeft een compleet andere aanblik gekregen. Het overgrote deel van de kenmerkende groene klimopbegroeiing is verwijderd. Het SKBA heeft deze actie ondernomen ter consolidatie van het kasteel, naast herstelwerkzaamheden aan het metselwerk. De band Brother Moon legde het nieuwe uiterlijk van het kasteel vast in hun songtekstvideo van King Of Sadness. Hierin zie je het indrukwekkende kale hechtwortelstelsel tegen de gevel van de ruïne, gevormd in tientallen jaren. Daarnaast vallen de kale muren op.


Trefwoorden: weekoverzicht siris-weekoverzicht siris-tv
Geplaatst

vrijdag 10 mei 2019 | 15.08 uur

Laatst gewijzigd

maandag 13 mei 2019 | 19.29 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub