Fanfare St. Willibrordus uit Lierop bestaat dit jaar negentig jaar en dat werd op zaterdag 11 mei in De Ruchte in Someren gevierd met een groots concert onder de titel ‘Showtime’.

In die negentig jaar van fanfare St. Willibrordus zijn er al vele hoogtepunten bereikt. Promsconcerten, concoursen, het Nederlands kampioensschap en nog vele andere concerten staan er op het lijstje waar ze met trots op terug kunnen kijken. Het filmconcert Showtime kunnen ze hier zeker aan toevoegen.

Vele Lieroppenaren waren naar De Ruchte afgereisd om dit te aanschouwen. De tribune was goed gevuld en zelfs het balkon moest nog open.

De gordijnen gingen open en het was tijd voor Showtime. Young Dynamic Fanfare beet, onder leiding van Björn Lijten, het spits af met de nummers Frozen, ABBA en The Blues Brothers.

Bij het laatstgenoemde nummer draaide de film van een aantal jaar geleden, waarbij Jens van Lierop en Roel van Bussel zelf de Blues Brothers speelden.

Daarna kwam de Lieropse fanfarefilm. Tambourmaître Jan van Gastel haalde in de film alle leden op. Uiteindelijk marcheerden ze richting Someren en kwamen ze in de zaal van de Ruchte naar binnen, in het nieuwe pak. 

Na het woordje van voorzitter Robert van Otterdijk was het de beurt aan de slagwerkgroep en fanfare samen. Om te beginnen met een prachtig nummer tijdens foto’s van 90 jaar fanfare St. Willibrordus. Daarna wisselden de fanfare onder leiding van Henk Mertens, slagwerkgroep en Young Dynamic Slagwerk onder leiding van John Klaus elkaar af. Zo ging het van Harry Potter naar The Gladiator en van Pokemon naar Eve of the War.

Al met al een prachtig en gevarieerd concert, met mooie filmmuziek en bijbehorende beelden van vele verschillende leuke films.


Trefwoorden: fanfare st-willibrordus showtime
Geplaatst

zondag 12 mei 2019 | 16.34 uur

Laatst gewijzigd

maandag 13 mei 2019 | 06.45 uur

Auteur

Anita van der Geest-Buenen


businessclub