FC Eindhoven AV liet er op zondag 12 mei in de wedstrijd tegen SV Someren vanaf het begin geen gras over groeien.

Ze creƫerden diverse kansen en de achterhoede van Someren had de handen vol aan de aanvallers van Eindhoven.

Jordi van Meurs was enkele malen dicht bij de openingstreffer. Someren stelde hier weinig tegenover. Ook Gino de Wijs was enkele malen dicht bij de openingstreffer. In de 29e minuut was het toch raak voor FC Eindhoven. Carsley Mathilda werd in de dekking aangespeeld en draaide zich prima vrij. Zijn schot was ook doelman Maarten Werts te machtig, 1-0. Dit was ook de ruststand.

Na de thee kwam Someren wat beter in de wedstrijd. Er werd meer strijd geleverd en ook het inbrengen van Salim Zeroual en Robin van de Aker zorgde er voor dat Someren ook beter tegenspel bood.

Toch waren de beste kansen voor Eindhoven. Doelman Maarten Werts zorgde er voor met een paar prima reddingen dat Eindhoven niet meer scoorde en ook de paal zorgde er voor dat er geen doelpunt meer viel.

In de laatste tien minuten van de wedstrijd gooide Someren alles op de aanval en dit had nog bijna succes. Salim Zeroual kreeg enkele meters voor het doel een vrije schietkans, maar hij miste de bal. In diezelfde aanval schoot Koen de Louw nog een keer vol op de lat. Het had zomaar nog 1-1 kunnen worden.

Eindhoven was uiteindelijk de terechte winnaar en kan zich gaan opmaken voor het kampioensfeest.


Trefwoorden: sv someren fc eindhoven av
Geplaatst

maandag 13 mei 2019 | 07.36 uur

Laatst gewijzigd

maandag 13 mei 2019 | 10.21 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub