NWC afgetroefd door runner-up Liessel

NWC uit Asten is de ongeslagen status in de derde klasse C kwijt.

De oranjehemden speelden op bezoek bij buurman Liessel een matige partij en werden afgetroefd door een fellere tegenstander: 3-2.

Met het kampioenschap op zak restte NWC nog één ding in de resterende competitieduels: ongeslagen terugkeren naar de tweede klasse.

Een overwinning op sportpark De Smeltkroes zat er echter geen moment in. NWC speelde uiterst rommelig, kwam nauwelijks tot serieuze doelkansen en kwam overal op het veld telkens een stapje te laat. Het jeugdige Liessel gooide veel enthousiasme en duelkracht in de strijd en troefden de ietwat ongeïnspireerd ogende Astenaren daarmee af.

Binnen tien minuten etaleerde Liessel-spits én aanvoerder Luuk Engels zijn kwaliteiten door een hoekschop knap achter NWC-goalie Gijs Brüsewitz te koppen: 1-0.

Aan de overzijde kon Jeremias Carlos David uithalen na een veelbelovende aanval, maar zijn poging was te gehaast. Twee minuten later kon Liessel zichzelf al vroeg in veilige haven brengen toen scheidsrechter Karavla naar de stip wees nadat Brüsewitz Engels had gevloerd, maar de Liesselse aanvalsleider kon de doelman van NWC vanaf elf meter niet passeren. Toch bleef de 2-0 niet lang op zich wachten, want met enig fortuin krulde Mark van Loon ongeveer vanaf de zijlijn de bal in de verre hoek.

NWC had de achterstand aan zichzelf te danken en had grote moeite om in de wedstrijd te komen. De aansluitingstreffer viel wel nog vrij snel dankzij Jeroen van Deursen, die een voorzet van Carlos David gecontroleerd binnentikte (2-1), maar verder konden de bezoekers nauwelijks imponeren. De eerste helft kenmerkte zich vooral door veel strijd en overtredingen, waar Liessel net wat slimmer in handelde dan NWC.

Na rust zakte het spelniveau van de oranjehemden verder omlaag en kon Liessel vrij eenvoudig overeind blijven. De grootste kans was voor Engels, die van dichtbij zag dat de debuterende Astense sluitpost Bas Lemmen, die zijn debuut mocht maken en in de onderbreking Brüsewitz verving, schitterend redding bracht. De betere mogelijkheden waren voor Liessel en NWC kwam er simpelweg niet doorheen, mede omdat het veldspel dusdanig onder de maat was en de thuisploeg zich gemakkelijk kon groeperen. In de slotfase was het Engels die voor open doel kon binnenschuiven nadat zijn teamgenoot Jurre van de Mortel hem in stelling had gebracht en de drie punten daarmee veiligstelde: 3-1. In extremis zorgde Chesron Geuns, die een zware middag beleefde tegen zijn directe tegenstander Daan Weerts, nog wel voor de 3-2 maar die treffer kwam te laat. Liessel trok de winst verdiend naar zich toe en NWC bleef, voor de eerste keer dit seizoen, met lege handen achter.

Op zondag 26 mei sluit het elftal van trainer Roel Nabuurs het seizoen af tegen Melderslo op sportpark ’t Root.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz (46’ Bas Lemmen), Ruud Leenen, Leon van den Bosch, Martijn Henst, Sander van den Eijnde, Timo Janssen, Luuk Castelijns (87’ Daan Hendrix), Mark Bosch, Jeroen van Deursen, Chesron Geuns en Jeremias Carlos David.


Trefwoorden: nwc nwc asten liessel
Geplaatst

maandag 13 mei 2019 | 20.07 uur

Laatst gewijzigd

maandag 13 mei 2019 | 19.41 uur

Auteur

Erik Bukkems


businessclub