Op zondag 12 mei stond voor ST Someren/NWC de thuiswedstrijd tegen de nummer 2 uit de competitie VV Maarssen op het programma.

Maarssen wist voor aanvang van deze wedstrijd zes wedstrijden op rij te winnen. Mede door deze serie wist de ploeg zich bijna veilig te spelen op de tweede plaats. Met een punt zouden zij niet meer te achterhalen zijn en mochten zij zich gaan opmaken om te strijden voor een ticket in de Topklasse.

VV Maarsen was ook deze wedstrijd de betere ploeg. Maar door de juiste winnaarsmentaliteit en strijd bleef de thuisploeg op de been. Zeker ook door het geweldige keeperswerk van Lindsey Stultiëns. Zij hield met een aantal schitterende reddingen haar ploeg op de been.

Vooral op het middenveld wisten de gasten hun slag te winnen, waardoor ze een aantal keren gevaarlijk voor het doel van de thuisploeg kwamen. Voor rust kreeg Someren/NWC een grote kans om op voorsprong te komen, maar na een schitterende aanval werd de inzet van Evi Schellens door de keepster gestopt. Zo gingen ze met een 0-0 tussenstand richting de thee.

In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde; Maarssen was de betere ploeg, maar Someren/NWC bleef loeren op dé kans, die er nog zou gaan komen. Vlak na rust kreeg de thuisploeg een corner. Deze werd genomen door Romy Kuepers. Totaal tegen de verhoudingen in wist zij deze bal indraaiend achter de Maarssense doelvrouw te werken, 1-0. Romy Kuepers beloonde hiermee haar goede spel met een zeer belangrijke treffer.

Ook na deze goal bleef Maarssen de betere ploeg. Ze gingen rustig op zoek naar de aansluitingstreffer. Op de beslissende momenten misten ze de scherpte of bleek Lindsey Stultiëns een ware sta-in-de-weg. Totdat in de 73e minuut een speelster randje buitenspel in balbezit kwam en verwoestend de gelijkmaker wist binnen te schieten, 1-1.

Dit was voor Maarssen het moment om een stapje terug te doen en de wedstrijd te gaan controleren. Ze leken tevreden met een punt tegen Someren/NWC. De thuisploeg daarentegen bleef op zoek gaan naar nog een kansje. Deze zou er helaas niet meer komen en zo moesten beide partijen het doen met een gelijkspel.

Op zondag 19 mei staat de laatste uitwedstrijd op het programma. Ze mogen dan aantreden tegen SV Venray. Deze wedstrijd mag wel een topper genoemd worden. Venray bezet op dit moment de 4e plaats in de competitie. Uit twintig wedstrijden wisten zij 32 punten te behalen.
ST Someren/NWC staat er een plaats onder en haalde uit hetzelfde aantal wedstrijden 31 punten.

Mocht Someren/NWC winnen in Venray, dan stapt het, met nog één wedstrijd te spelen, de top 4 binnen en ligt de weg naar de nacompetitie open.


Trefwoorden: vv maarssen vrouwen someren-nwc
Geplaatst

dinsdag 14 mei 2019 | 10.26 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 14 mei 2019 | 15.47 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub