Elise Kuijpers (29) ondertekende op dinsdag 14 mei een arbeidscontract bij de lokale media-instelling SIRIS.

Zij zette, samen met bestuurslid Edwin van Gerven, haar handtekening onder het contract in het bijzijn van haar collega's.

Elise is van beroep audiovisueel specialist en liep als student van Sint Lucas Eindhoven stage bij SIRIS vanaf januari tot juli 2018. Vanaf augustus 2018 tot heden was ze bij de omroep als vrijwilliger actief.

Directeur Harrie van Horik is blij met de komst van Elise: ..Het aantal vrijwilligers overdag bij de omroep liep de laatste twee jaar zienderogen terug. Steeds meer medewerkers geraakten aan een baan of kregen het te druk met hun werk of studie en moesten ons vaarwel zeggen. De laatste jaren draaiden we dan ook vooral op stagiaires. Die komen gelukkig graag''. De stagiaires komen vooral van Sint Lucas Eindhoven, ROC Ter Aa Helmond en Fontys Hogeschool voor de Journalistiek. Van Horik: ,,We zijn een erkend leerbedrijf, maar nu er ook HBO'ers bij ons stage lopen, wordt er meer van ons gevraagd. Ik kom al een tijdje handen te kort bij de begeleiding van de studenten. Elise komt dan ook als geroepen.''

Nu het de omroep ook financieel voor de wind gaat, is het mogelijk om een nieuwe vaste kracht in dienst te nemen. Harrie van Horik: ,,Het aantal adverteerders en leden van de SIRIS-Businessclub neemt toe en ook de acties voor de Vrienden van SIRIS lopen prima. Ook met die zaken gaat Elise zich bezighouden. Ze heeft nu haar toekomst in eigen hand en wij zullen haar daarbij zoveel mogelijk helpen''.

 


Trefwoorden: siris elise kuijpers
Geplaatst

dinsdag 14 mei 2019 | 16.17 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 15 mei 2019 | 09.00 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub