In aanwezigheid van leerlingen, gemeenteraadsleden, de wethouders Janine Spoor en Theo Martens, leden van de ouderraad en vele anderen presenteerde rector Irma van Nieuwenhuijsen op maandag 13 mei de plannen voor de renovatie van het Varendonck College in Asten.

Wethouder Martens sneed een grote taart aan met daarop het ontwerp en deelde deze met Irma van Nieuwenhuijsen uit aan de aanwezige leerlingen.

De school wordt kleiner dan dat hij nu is. Het Varendonck College krimpt namelijk van 1.100 naar 850 leerlingen.

De onderwijsvisie van het Varendonck College is vertaald naar de ruimtes in de gerenoveerde school. De school wordt verdeeld in vijf clusters, te weten talen, mens & maatschappij, science, kunst & cultuur en sport & bewegen. Er komen leerpleinen en voldoende voorzieningen om verschillende werkvormen toe te passen.

De vernieuwde school krijgt een onderbouwaula en een bovenbouwaula, beiden in het hart van de school.

Het vernieuwde Varendonck College wordt een school in het groen: oude delen van de school worden gesloopt, wat de mogelijkheid biedt voor een groen buitenterrein aan de voorzijde met een duidelijk herkenbare entree.

Duurzaamheid is een belangrijk thema in de renovatie. De school wordt voorzien van ledverlichting, er vindt na-isolatie plaats, enkele beglazing wordt vervangen door dubbele beglazing en er worden constructieve voorbereidingen getroffen voor zonnepanelen.

De renovatie start naar verwachting in oktober van dit jaar en is in de zomer van 2021 gereed.

De renovatie zal gefaseerd gebeuren. Leerlingen hoeven daarom niet te verhuizen en er komen geen noodlokalen.

Geplaatst

woensdag 15 mei 2019 | 14.55 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 15 mei 2019 | 13.55 uur


businessclub