Informatiebijeenkomst over zonnepanelen kopen van de gemeente Someren

Vorig jaar is het project De Groene Zone van start gegaan.

Someren is één van de twaalf gemeenten die meedoet met dit project, waarmee inwoners snel en gemakkelijk zonnepanelen kunnen laten plaatsen zonder eigen investering. In Someren kunnen nog 117 huishoudens meedoen en worden voorzien van duurzame zonne-energie.

De deelnemende gemeenten kopen gezamenlijk zonnepanelen in. De gemeenten schieten de bedragen voor levering en plaatsing voor. Dit betekent dat u geen aanbetaling hoeft te doen voor de zonnepanelen. In maximaal 15 jaar, tegen 1,35% rente, lost u de lening maandelijks bij de gemeente af. U krijgt 15 jaar lang volledige garantie op de zonnepaneleninstallatie en de energieopbrengst. De levensduur van de zonnepanelen is minstens 25 jaar en na plaatsing wekt u meteen zonne-energie op. Al vanaf de eerste maand heeft u financieel voordeel: de aflossing plus rente van de lening plus onderhoudskosten zijn namelijk lager dan de maandelijkse besparing op uw huidige elektriciteitsrekening.

Naast de gemeente Someren doen de gemeenten Asten, Best, Cranendonck, Deurne, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Laarbeek, Son en Breugel, Valkenswaard en Waalre mee met het Regionaal Zonnepanelenproject. Vorige week werd de 1.000e zonnepaneelinstallatie van De Groene Zone geplaatst in Eindhoven, een mijlpaal van het project.

De gemeente Someren houdt op dinsdag 28 mei een informatiebijeenkomst over het kopen van zonnepanelen van de gemeente Someren. De bijeenkomst is van 19.30 tot 22.00 uur in De Ruchte in Someren.

De gemeente stelt het op prijs als u zich vooraf aanmeldt. Dit kan door het sturen van een e-mailbericht naar gemeente@someren.nl met als onderwerp “Bijeenkomst De Groene Zone” en het aantal personen waarmee u verwacht deze bijeenkomst te bezoeken.

Meer informatie over het project kunt u vinden op www.degroenezone.nl.

Voor vragen over de bijeenkomst kunt u contact opnemen met het Klant Contact Centrum van de gemeente, tel. 0493-494888.

Als u op dinsdag 28 mei niet aanwezig kunt zijn bij de informatiebijeenkomst in Someren, dan kunt u altijd aansluiten bij de een van de bijeenkomsten in de andere deelnemende gemeenten. De volledige planning is te vinden op www.degroenezone.nl.


Trefwoorden: de groene zone gemeente someren zonnepanelen
Geplaatst

donderdag 16 mei 2019 | 08.34 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 29 mei 2019 | 06.01 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub