Asfaltonderhoud wegen in Someren

De komende weken wordt onderhoud uitgevoerd op verschillende asfaltwegen in de gemeente Someren.

Op de Zaanstraat (het gedeelte met de grastegels) in Someren-Eind is al een deel van de werkzaamheden uitgevoerd. De resterende aanwezige grastegels zijn vervangen door gestort beton. De weg is volledig afgesloten. Tijdens de uithardingsperiode van dit beton, tot en met 29 mei, is de weg voor motorvoertuigen alleen toegankelijk in één richting (van Someren-Eind richting Sluis XIII).

Op de Ruiter (het gedeelte zonder grastegels, vanaf Zandstraat tot de kruising in de weg) zijn de werkzaamheden inmiddels uitgevoerd. Er is asfalt aangebracht en daarnaast is er bermverharding van gestort beton aangebracht. Dit beton moet nog uitharden. Daarom blijft het betreffende deel van de weg afgesloten tot en met 22 mei.

Op de Vlasstraat (het gedeelte tussen Ploegstraat in de richting van de Zandstraat) is de asfalt deklaag vervangen en aan één zijde van de weg zijn de grastegels vervangen door bermverharding van gestort beton. Hierbij is de weg afgesloten voor al het verkeer. In de uithardingsperiode van het beton tot en met 31 mei is de weg voor motorvoertuigen alleen toegankelijk in één richting (van Someren richting Someren-Eind). Aansluitend, van 1 tot en met 4 juni, worden de grastegels aan de andere zijde van de weg vervangen door gestort beton en is de weg volledig afgesloten. Ook dan is tijdens de uithardingsperiode van dit beton tot en met 19 juni de weg voor motorvoertuigen alleen toegankelijk in één richting (van Someren richting Someren-Eind). Voor de fietsers tussen Someren en Someren-Heide is een omleiding gerealiseerd via de Hoeksestraat en de Boerenkamplaan.

Op de Potackerweg (het gedeelte vanaf de Boerenkamplaan tot de ingang van de voetbalvereniging) wordt tot en met 23 mei de bovenste laag van het asfalt vervangen en voorzien van een wapening. Daarnaast worden hier de aanwezige grastegels vervangen door nieuwe grastegels. Begin juli wordt de Potackerweg ingericht tot ‘fietsstraat’. Hiervoor wordt bebording aangebracht en wordt de verharding voorzien van een rode splitlaag. Verder wordt de weg voorzien van extra openbare verlichting.
Tijdens de werkzaamheden is de weg afgesloten voor al het verkeer en wordt het verkeer naar en van de sportparken omgeleid via de Steegstraat, Broekstraat en Potackerweg.

Op de Landbouwstraat (het gedeelte vanaf Beliënberkdijk tot Goord Verbernedijk) wordt tot en met 24 mei nieuw asfalt en een wapening aangebracht en worden aan één zijde van de weg de grastegels vervangen door bermverharding van gestort beton. Hierbij is de weg afgesloten voor al het verkeer. In de uithardingsperiode van het beton tot en met 7 juni is de weg voor motorvoertuigen alleen toegankelijk in één richting (van Beliënberkdijk richting Kanaaldijk). Aansluitend van 9 tot en met 17 juni worden de grastegels aan de andere zijde van de weg vervangen door gestort beton en is de weg volledig afgesloten. Ook dan is tijdens de uithardingsperiode van dit beton tot en met 26 juni, de weg voor motorvoertuigen alleen toegankelijk in één richting (van Beliënberkdijk richting Kanaaldijk).

Direct aanwonenden worden geïnformeerd door de aannemer.


Trefwoorden: asfaltonderhoud
Geplaatst

vrijdag 17 mei 2019 | 07.37 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 17 mei 2019 | 07.13 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub