Someren speelt gelijk tegen RPC

Bij de wedstrijd RPC-Someren stond er voor Someren weinig meer op het spel. Dit in tegenstelling tot RPC.

Zij konden de punten nog goed gebruiken in de strijd tegen degradatie of nacompetitie.

Someren wist in de eerste helft de 0-1 te scoren en RPC maakte in de tweede helft nog een doelpunt. Hierdoor moesten beide ploegen het doen met 1 punt.

Over het eerste half uur valt er weinig te vermelden, of het moet zijn, dat een speler van RPC al na twee minuten geblesseerd uit moest vallen. Het spel speelde zich vooral af op het middenveld. Combinaties op het veld van RPC waren bijna niet mogelijk, omdat het veld erg hard en ongelijk was. Toch was de eerste grote kans voor RPC en wel in de 27e minuut. Rick Wijnen kreeg de mogelijkheid om de score te openen, maar schoot de bal voor het doel van Someren langs. Vanaf dat moment kwam Someren wel beter in de wedstrijd. Het middenveld liet zich nadrukkelijker zien. Het was dan ook Koen de Louw, die zichzelf lanceerde en een goede breedtepass gaf op Salim Zeroual. Hij gaf Freek van Bussel een goede schietkans en die was wel aan hem besteed. De bal verdween in de lange hoek en Someren kwam op een 0-1 voorsprong, wat ook de ruststand was.

In de tweede helft probeerde RPC de bakens te verzetten. Het probeerde met opportunistisch voetbal Someren moeilijk te maken. Het gevaarlijkste moment voor het doel van Someren ontstond, door een te zachte terugspeelbal op Maarten Werts. Maar deze liet zien dat hij toch ook een behoorlijke voetballer is, om middels een sliding de zaak te herstellen. Someren kreeg enkele goede kansen. Een schot van Fabio Peeters, uit een voorzet, had een beter lot verdiend. Ook Mike Verdonschot kreeg nog een mogelijkheid om de voorsprong te vergroten. Maar het is zoals zo vaak, scoor je zelf niet, dan doet de tegenstander dat wel. Een voorzet vanaf links werd door enkele spelers van Someren gemist, waardoor Rick Wijnen de gelegenheid kreeg zijn schoen tegen de bal te zetten en RPC op 1-1 te brengen.

Someren kreeg de kans op een tweede doelpunt, maar het schot van Koen de Louw werd door doelman Sten Otter gepareerd. Kort daarna was het wederom deze doelman, die een gevaarlijke aanval van Mike Verdonschot wist te onderbreken, door een overtreding te maken buiten de 16. Een gele kaart was het gevolg, maar voor Someren was de grote kans weg.

Door de 1-1 eindstand kreeg Someren te weinig en RPC teveel, maar of dit punt voor RPC voldoende is om uit gevarenzone te komen is nog maar de vraag.

Op zondag 26 mei speelt Someren haar laatste wedstrijd van deze competitie en wel thuis tegen Wilhelmina'08 uit Weert.