Nieuwe service Heemkundekring De Vonder in bibliotheek Someren

Heemkundekring De Vonder Asten-Someren beschikt over een behoorlijke eigen collectie boeken, tijdschriften en krantenknipsels, die momenteel voor leden van de Heemkundekring in te zien zijn tijdens de openingstijden van het Heemhuis op dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur en op donderdag van 19.00 tot 21.00 uur.

Daarnaast zijn leden van de Heemkundekring druk en succesvol bezig met het verzamelen en digitaliseren van informatie over erfgoed van onze regio om zodoende iedereen de mogelijkheid te bieden via www.heemkundekringdevonder.nl deze informatie te raadplegen. Denk hierbij o.a. aan bidprentjes, foto's, films, kadasterkaarten, bewonersgeschiedenissen en het eigen tijdschrift De Vonder.

Een gedeelte van de schriftelijke informatie, boeken en tijdschriften is zorgvuldig geselecteerd en opgenomen in het systeem van Bibliotheek Someren aan de Molenstraat 12.

Iedereen kan daar tijdens de openingstijden van de bibliotheek kennis nemen van deze informatie.

Als u een abonnement heeft van de bibliotheek kunt u een gedeelte van deze collectie bovendien ook lenen en dus op uw gemak thuis lezen.

Sommige (unieke of kostbare) boeken of ingebonden tijdschriften zijn hiervan uitgezonderd en kunnen alleen in de bibliotheek worden geraadpleegd.

Om deze nieuwe service te vieren is er op maandag 27 mei een klein feestje voor alle leden van de heemkundekring. Ook andere belangstellenden zijn welkom. Er zijn enkele korte toespraken, het glas wordt geheven en het geheel wordt opgeluisterd door de bekende muziekgroep Sakkerdju uit Asten.


Trefwoorden: sakkerdju heemkundekring de vonder asten-someren heemkundekring de vonder bibliotheek someren
Geplaatst

maandag 20 mei 2019 | 14.07 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 28 mei 2019 | 13.23 uur

Auteur

Anita van der Geest-Buenen


businessclub