Mannenkoor De Nachtegaal houdt op zaterdag 25 mei een uniek Drie Koren Concert in de aula van het Varendonck College in Someren.

Het bijzondere aan dit concert is dat het wordt gezongen door de drie mannenkoren die alle drie onder leiding staan van dirigent Paul Mestrom.

‘Drie’ staat hier ook voor het aantal uitvoeringen van dit concert. Het concert werd op 11 mei voor de eerste keer uitgevoerd in Voerendaal, georganiseerd door het deelnemende Mannenkoor St. Remigius uit Klimmen en daarna op 18 mei in Geleen georganiseerd door het Gäöls Mannenkoor uit Geulle.

De muzikale begeleiding op 25 mei wordt deels verzorgd door pianiste Pavlina Heckmanns en deels door Seniorenorkest Groot-Someren onder leiding van Roger Cobben.

Seniorenorkest Groot-Someren zal ook nog een miniconcert verzorgen met eigen nummers.

Een zeer groot deel van het concert wordt gezongen door de drie koren gezamenlijk, waardoor een imposant koor ontstaat van meer dan honderd zangers.

Voor de pauze zingen de drie koren ieder een drietal nummers uit het eigen repertoire. Na de pauze zingen de drie koren gezamenlijk.

Bij een drietal nummers worden de koren begeleid door Seniorenorkest Groot-Someren en bij een viertal nummers door pianiste Pavlina Heckmanns.

Het programma is zeer gevarieerd: van eigentijds tot klassiek en van ingetogen tot majestueus. Ook wordt er gezongen in vele talen. Van Nederlands tot Japans, van Engels tot Spaans en van Latijns tot Zuid-Afrikaans.

Het concert begint om 19.30 uur.

Kaarten à € 10 zijn verkrijgbaar voor aanvang van het concert in het Varendonck College.

De voorverkoop is via VVV Someren; van maandag tot en met zaterdag geopend van 10.00 tot 12.30 uur.

Meer info: www.mannenkoordenachtegaal.nl.


Trefwoorden: mannenkoor de nachtegaal mannenkoor st remigius gaols mannenkoor drie koren concert seniorenorkest groot-someren paul mestrom roger cobben pavlina heckmanns
Geplaatst

dinsdag 21 mei 2019 | 17.23 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 23 mei 2019 | 21.28 uur

Auteur

Anita van der Geest-Buenen


businessclub