Het Alzheimer Café Peelland staat op dinsdag 4 juni in het teken van het logeerhuis voor mensen met dementie in de Peelregio: Plezant.

Mensen met dementie kunnen hier een korte tijd verblijven. De coördinator van het logeerhuis is te gast in het Alzheimer Café om meer te vertellen over dit logeerhuis, dat afgelopen jaar haar deuren opende.

Plezant is gevestigd in Lieshout en is een regionale voorziening. Het logeerhuis is vooral gericht op het ondersteunen en ontlasten van mantelzorgers. Met een verblijf in het logeerhuis nemen medewerkers en vrijwilligers van Plezant in samenwerking met thuiszorgmedewerkers van de Zorgboog tijdelijk de mantelzorg over. Op die manier komen mantelzorgers even op adem of kunnen zij op vakantie gaan, zodat zij de zorg later weer kunnen voortzetten. Op deze avond vertelt de coördinator hier alles over en kunnen bezoekers van het Alzheimer Café Peelland vragen stellen over deze vorm van zorg.

Het Alzheimer Café Peelland vindt iedere eerste dinsdag van de maand plaats in centrum de Beiaard, Pastoor de Kleijnhof in Asten.

Het programma start om 19.30 uur en eindigt rond 21.00 uur.

De zaal gaat open om 19.00 uur.

De toegang is gratis.

Aanmelden is niet nodig.

Meer informatie over Alzheimer Café Peelland is beschikbaar via de Facebookpagina (alzheimercafepeelland) en opvraagbaar via e-mail alzheimercafepeelland@gmail.com.

Het Alzheimer Café Peelland maakt onderdeel uit van een groep Alzheimer Cafés in de regio.

Meer informatie over alle Alzheimer Cafés vindt u op www.alzheimer-nederland.nl.


Trefwoorden: centrum de beiaard alzheimer cafe peelland plezant logeerhuis plezant
Geplaatst

woensdag 22 mei 2019 | 07.34 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 05 juni 2019 | 12.44 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub