Burgemeester Hubert Vos van Asten is 25 jaar burgemeester.

In de raadsvergadering van dinsdag 21 mei werd er even stilgestaan bij zijn zilveren jubileum.

Raadsnestor Math Vankan stond in een toespraak even kort stil bij deze mijlpaal en somde de gemeenten op waar hij deze 25 jaar actief is geweest als burgemeester en de veranderingen die er in die tijd zijn geweest om het ambt van burgemeester goed uit te voeren.

Op 24-jarige leeftijd was Hubert Vos wethouder in de toenmalige gemeente Maasdriel en hij is daar vijftien jaar actief geweest.
Daarna was hij tien jaar (vanaf 1993) burgemeester van Meijel. Hij was anderhalf  jaar waarnemend burgemeester van Nederweert. 

Van 2007 tot 2012 was Vos burgemeester van Nuth, waarvan 1,5 jaar als waarnemer. 

In 2012 werd Hubert Vos  burgemeester van Asten waar hij aan zijn tweede periode bezig is. 

Namens alle fracties feliciteerde Math Vankan de burgemeester met deze mijlpaal en ook zijn vrouw Els, want volgens Vankan kan je het burgemeestersambt alleen goed uitvoeren met een partner die begrip heeft voor de dilemma's waar je voor komt te staan. 

Met een bos bloemen bedankte hij haar ook voor de steun en de rol op de achtergrond die zo belangrijk is.

Ook burgemeester Vos keek in zijn dankwoord terug op de afgelopen 25 jaar en benoemde de veranderingen in het ambt van burgemeester waarbij hij deze soms moeilijk, maar meestal uitdagend heeft gevonden. 

Na de vergadering was er in een informele bijeenkomst met raads- en commissieleden en ambtenaren.

Er werd nog een toast uitgebracht op het jubileum. Wethouder Theo Martens sprak namens het college een woordje tot de burgemeester en bood zijn vrouw een cadeau en bloemen aan.


Trefwoorden: hubert vos burgemeester hubert vos
Geplaatst

woensdag 22 mei 2019 | 16.22 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 22 mei 2019 | 15.22 uur

Auteur

Anita van der Geest-Buenen


businessclub