Ontbijtwandeling in Nationaal Park De Groote Peel

Op maandag 10 juni, tweede pinksterdag, houdt Staatsbosbeheer een ‘Proef de Peel Ontbijtwandeling’ in Nationaal Park De Groote Peel.

De excursie start om 9.00 uur met een ontbijt in de Peelboerderij. Daarna op pad voor een stevige wandeling van 12 kilometer onder begeleiding van een Peelgids. Peelboerderij De Pelen ligt aan de Moostdijk 28 in Ospel (parkeren bij het Buitencentrum aan de Moostdijk 15).

Deelname aan de ‘Proef de Peel Ontbijtwandeling’ kost € 18,50 per persoon.

Er is plek voor maximaal twintig deelnemers.

Het ontbijt start om 9.00 uur en de wandeling rond 10.00 uur.

Duur van de excursie is 3 à 4 uur.

Reserveren is noodzakelijk en kan tot en met vrijdag 7 juni via www.staatsbosbeheer.nl/pinksterwandelingdepelen.

Na afloop van de wandeling is er bij het Buitencentrum muziek op het Peelpodium. Om 13.30 en 15.00 uur is daar een optreden van zanggroep Tössedoôr, een kleine gemengde zanggroep uit Nederweert met accordeonmuziek. Ze brengen Nederlandstalige en Limburgse liedjes uit ‘moeders tijd’. Het optreden is voor iedereen toegankelijk. Deelname is een vrijwillige bijdrage.

Meer info: www.staatsbosbeheer.nl/depelen.

Nationaal Park De Groote Peel is een heerlijk wandelgebied. Zeker in het voorjaar, als alles weer groeit en bloeit. Het is het kleinste nationaal park van Nederland, maar toch kan je er uren rondstruinen. De Peel is ook een echt vogelgebied en in deze tijd van het jaar – het broedseizoen - laten de vogels zich volop horen. Het Peellandschap is weids en open met waterplassen, heide en kleine stukken bos. In het verleden is er turf gestoken en de sporen van dit turfstekerverleden zijn nog zichtbaar in het landschap. Zo wandel je bijvoorbeeld over Peelbanen, de paden waarover vroeger het veen werd vervoerd. De houten knuppelbruggen zijn van latere datum en aangelegd om het oorspronkelijke moeras toegankelijk te maken voor wandelaars. Een deel van de route loopt door de ‘Paardenbegrazing’, de zandrug aan de Oostzijde van het gebied. De wandeling wordt begeleid door een Peelgids. Hij kent de Peel als geen ander en vertelt onderweg bijzonderheden over dit hoogveengebied. 


Trefwoorden: nationaal park de groote peel staatsbosbeheer ontbijtwandeling
Geplaatst

donderdag 23 mei 2019 | 13.09 uur

Laatst gewijzigd

maandag 10 juni 2019 | 19.55 uur

Auteur

Anita van der Geest-Buenen


businessclub