SIRIS-tv zendt op donderdagavond 23 en vrijdagochtend 24 mei filmpjes uit, die afgelopen dagen gemaakt zijn.

De filmpjes zijn te zien in 'Van Dag Tot Dag' dat in twee delen wordt uitgezonden; deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur.

Deel 1:

Nieuwe expositie ArTheo beeldentuin en expositie geopend

De ArTheo Beeldentuin & Atelier aan de Behelp in Heusden is de komende weken weer op de zondagen geopend. In de beeldentuin is een mooie bezetting van allerlei kunstwerken. Theo van Dam geeft een rondleiding.

Start Avond4daagse Asten

Op maandag 20 mei ging in Asten de tweede Avond4daagse van start met meer deelnemers dan vorig jaar.

Grote Maria- en Gildenprocessie in Ommel

Op zondag 19 mei trok de grote Mariaprocessie door de kom van Ommel. Deze stoet van het Rijke Roomse Leven trok veel bekijks.

Eerste Lierupse Neutje

Mannenkoor A Capella uit Lierop introduceerde op zondag 19 mei het eerste Lierupse Neutje. Het eerste kruikje werd tijdens de jaarmarkt van Lierop aangeboden door voorzitter Klaas Wubs van A Capella aan pastoor Jan Zwirs en koster Jan Kuijpers.

Asten Nu - Voorjaarsnota en scenario-ontwikkeling

Op donderdag 23 mei gaf wethouder Henk van Moorsel een toelichting op de voorjaarsnota en scenario-ontwikkeling. De gemeente Asten dreigt op termijn flinke tekorten op te lopen en middels een uitgebreid maatregelenpakket wil het gemeentebestuur daar op voorsorteren.

Deel 2:

Drie Koren Concert in Varendonck College

Mannenkoor De Nachtegaal uit Someren geeft op zaterdag 25 mei een Drie Koren Concert in de aula van het Varendonck College. Het bijzondere aan dat concert is dat het wordt gezongen door drie koren die alle drie worden gedirigeerd door dirigent Paul Mestrom.

Grote jaarmarkt in Lierop

Mannenkoor A Capella hield op zondag 19 mei een grote jaarmarkt in het centrum van Lierop. Ook door het mooie weer kwamen daar veel mensen op af.

Goede Doelenweek Asten, Heusden en Ommel

Voor het zesde jaar worden in Asten de collectes van dertien goede doelen gezamenlijk uitgevoerd. Voor de inwoners van de gemeente Asten betekent dit dat er ook in 2019 door deze fondsen niet apart gecollecteerd wordt.

Carien van Eijden vertrekt

Per 1 juni stopt Carien van Eijden, coördinator Vrijwilligerscentrale, bij Onis Welzijn Asten-Someren. Zij gaat in Boxtel aan de slag. Carien heeft vijftien jaar bij Onis gewerkt.


Trefwoorden: vandaag op siris-tv siris-tv
Geplaatst

donderdag 23 mei 2019 | 21.11 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 28 mei 2019 | 16.22 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub