Mannenkoor De Nachtegaal uit Someren hield op zaterdag 25 mei een Drie Koren Concert in de aula van het Varendonck College.

Het bijzondere aan het concert was dat het werd gezongen door drie koren die alle drie worden gedirigeerd door dirigent Paul Mestrom.

Mannenkoor De Nachtegaal, Mannenkoor St. Remigius uit Klimmen en het Gäöls Mannenkoor uit Geulle traden afzonderlijk op, maar ook een groot deel van het concert gezamenlijk.

Er ontstond een koor van meer dan honderd zangers. Het koor zong 'The Awakening' en 'Toccata of Praise' van Joseph Martin, 'Hallelujah' van Leonard Cohen en 'You raise me up' van Brendan Graham/Rolf Lovland.

Een aantal nummers werd begeleid door Seniorenorkest Groot-Someren, onder leiding van dirigent Roger Cobben. Indrukwekkend waren nummers als 'Conquest of Paradise' van Vangelis, 'Landerkennung' van Edvard Grieg en het indrukwekkende 'King All Glorious' van G.M. Vail, in een arrangement van Leo Smeets.

Aan de piano zat Pavlina Heckmanns-Ognyanova.


Trefwoorden: mannenkoor de nachtegaal gaols mannenkoor mannenkoor st remigius varendonck college seniorenorkest groot-someren drie koren concert paul mestrom roger cobben
Geplaatst

maandag 27 mei 2019 | 14.23 uur

Laatst gewijzigd

maandag 27 mei 2019 | 13.23 uur

Auteur

Erik Bukkems


businessclub