Op zaterdag 25 mei werd in de regio de Dutch Technology Week (DTW) afgesloten met een publieksevenement bij Franke Nederland in Helmond.

Hier bleek - o.a. uit het aantal bezoekers - dat techniek hot is in de regio, ook en vooral bij kinderen.

Naar schatting was 60% van de bezoekers kind: precies zoals de organisatie het voor ogen had. Zoals Wim van der Linden (algemeen directeur en gastheer vanuit Franke Nederland) zei: “We vieren samen het feest van techniek”.

Tussen 11.00 en 17.00 uur bezochten bijna drieduizend mensen de Hotspot Hightech Helmond-de Peel.

In de bedrijfshallen van Franke Nederland bundelden vijftig technologiebedrijven uit de regio hun krachten met eenzelfde doel: kinderen techniek laten beleven. “En dan kunnen ze niet anders dan enthousiast zijn” lacht Manon Pijnenburg (voorzitter Stichting Hightech Helmond-de Peel). “Het is ontzettend leuk om kinderen bij sommige van de belevenissen zo verwonderd te zien kijken. Een virtueel ritje in een achtbaan met hulp van VR bijvoorbeeld. Maar ook minder hightech belevenissen waren populair, zoals het lassen van een telefoonhouder.”

De vijftig bedrijven, waaronder Edumar en het Varendonck College, kijken tevreden terug op een geslaagd evenement en gaan zich binnenkort alweer voorbereiden op de volgende editie.

Volgend jaar vindt de Hotspot plaats in Laarbeek op zaterdag 13 juni.

De bedrijven en onderwijsinstellingen komen samen in de stichting Hightech Helmond-de Peel. Deze is het hele jaar door actief, met als gezamenlijk doel het interesseren van verschillende doelgroepen voor techniek, met name kinderen en jeugd, en daarmee voldoende nieuwe aanwas genereren voor de technische sector in de Peelregio.

De afgelopen maanden is - bij wijze van pilot - gestart met een buddysamenwerking tussen de bedrijven en scholen. Tijdens de Technologietafel die op vrijdag 24 mei werd georganiseerd presenteerden de kinderen, docenten en bedrijven gezamenlijk hun bevindingen over de kennismaking. De bijeenkomst werd afgesloten met het concreet maken van vraag (scholen) en aanbod (bedrijven), zodat de komende tijd meerdere samenwerkingen kunnen worden gestart.


Trefwoorden: varendonck college edumar franke nederland hotspot hightech helmond-de peel
Geplaatst

maandag 27 mei 2019 | 14.40 uur

Laatst gewijzigd

zaterdag 26 oktober 2019 | 11.33 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub