NWC op slotdag moeiteloos langs Melderslo

NWC uit Asten heeft het kampioensseizoen in stijl afgesloten.

De ploeg van Roel Nabuurs versloeg een onmachtig Melderslo op eigen sportpark met 6-1.

Direct trok NWC de wedstrijd naar zich toe. Binnen zes minuten lag de bal al in het netje dankzij Sam Ockers, die uit de draai voor de 1-0 zorgde. Acht minuten later verdubbelde NWC de score via Ruud Leenen. De rechtsback zag Melderslo-doelman Bas van Westerveld moeizaam redding brengen op een schot van Mark Bosch en maakte in de rebound de 2-0. De tweede hing in de lucht, want daarvoor waren er al genoeg kansen geweest om tot score te komen. Zo werd onder meer een kopbal van Leon van den Bosch op de doellijn weggewerkt. Diezelfde Van den Bosch was even later ongelukkig bij het uitverdedigen en werkte een voorzet vanaf de rechterkant in eigen doel: 2-1.

NWC werd echter niet tot wankelen gebracht, want de thuisploeg was vele malen sterker en eigenlijk speelde het spel zich uitsluitend af op de helft van Melderslo. Middenvelder Timo Janssen soleerde in minuut 22 door de Limburgse defensie heen en knalde vervolgens raak (3-1), waardoor de spanning direct weer uit de wedstrijd verdween. NWC-sluitpost Gijs Brüsewitz moest even later nog wel reddend optreden toen Jeroen Gubbels in kansrijke positie voor hem opdook, maar de bal recht door het midden schoot. Op slag van rust besliste NWC de wedstrijd definitief en bracht men zichzelf helemaal in veilige haven. Een voorzet van Tijs van Tilburg werd binnengeknikt door Ockers (4-1) en even later kon Jeroen van Deursen de hoek uitkiezen na voorbereidend werk van diezelfde Ockers (5-1). Het zwakke Melderslo, dat al zeker was van lijfsbehoud, kwam simpelweg tekort om het NWC enigszins moeilijk te maken.

Na rust bleef NWC grote mogelijkheden creëren, maar stond het vizier van de voorwaartsen niet meer op scherp. Als de Astenaren scherper waren geweest in de afronding, had de score nog veel hoger kunnen uitvallen. Van Tilburg raakte de lat en invaller Jeremias Carlos David liet voor open doel een enorme kans liggen. Aanvoerder Martijn Henst kende nog wel een persoonlijk succesje omdat hij uit een strafschop de 6-1 maakte, nadat Douwe Hurkmans van achteren werd neergetikt. Ook spits Ockers had nog diverse kansen om een hattrick te produceren, maar dat lukte hem niet.

Beide elftallen leken vrede te hebben met de tussenstand en dus werd de tweede helft wat gezapig. In die tussenstand kwam dan ook geen verandering, en dus sluit NWC het kampioensjaar af met een 6-1 zege op Melderslo. Volgend seizoen keren de oranjehemden terug in de tweede klasse, die in september zal starten.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Ruud Leenen (78’ René van den Eijnde), Leon van den Bosch, Martijn Henst, Sander van den Eijnde, Timo Janssen, Douwe Hurkmans, Mark Bosch (74’ René Peters), Jeroen van Deursen (54’ Jeremias Carlos David), Sam Ockers en Tijs van Tilburg.


Trefwoorden: nwc nwc asten melderslo
Geplaatst

maandag 27 mei 2019 | 14.13 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 15 november 2019 | 07.05 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub