Op maandag 27 mei werd in de bibliotheek in Someren een nieuwe service van Heemkundekring De Vonder officieel in gebruik genomen.

Op maandag 27 mei werd in de bibliotheek in Someren een nieuwe service van Heemkundekring De Vonder officieel in gebruik genomen.Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de bieb waren er korte toespraken van Dianne Timmers van Bibliotheek Helmond-Peel, de nieuwe voorzitter van de heemkundekring Hans Dittner en burgemeester Dilia Blok. De avond werd muzikaal opgeluisterd door muziekgroep Sakkerdju uit Asten.

Heemkundekring De Vonder Asten-Someren beschikt over een behoorlijke eigen collectie boeken, tijdschriften en krantenknipsels, die tot voor kort voor leden van de Heemkundekring in te zien waren tijdens de openingstijden van het Heemhuis op dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur en op donderdag van 19.00 tot 21.00 uur. Een gedeelte van de schriftelijke informatie, boeken en tijdschriften is zorgvuldig geselecteerd en opgenomen in het systeem van Bibliotheek Someren aan de Molenstraat 12.

Daarnaast zijn leden van de Heemkundekring druk en succesvol bezig met het verzamelen en digitaliseren van informatie over erfgoed van onze regio om zodoende iedereen de mogelijkheid te bieden via www.heemkundekringdevonder.nl deze informatie te raadplegen. Denk hierbij o.a. aan bidprentjes, foto's, films, kadasterkaarten, bewonersgeschiedenissen en het eigen tijdschrift De Vonder.

Iedereen kan daar tijdens de openingstijden van de bibliotheek kennis nemen van deze informatie.

Als u een abonnement heeft van de bibliotheek kunt u een gedeelte van deze collectie bovendien ook lenen en dus op uw gemak thuis lezen.

Sommige (unieke of kostbare) boeken of ingebonden tijdschriften zijn hiervan uitgezonderd en kunnen alleen in de bibliotheek worden geraadpleegd.


Trefwoorden: sakkerdju bibliotheek someren heemkundekring de vonder asten-someren hans dittner burgemeester dilia blok dianne timmers
Geplaatst

dinsdag 28 mei 2019 | 15.34 uur

Laatst gewijzigd

zaterdag 01 juni 2019 | 09.40 uur

Auteur

Anita van der Geest-Buenen


businessclub