Op vrijdag 24 mei overleed Herman Kuijpers uit Heusden aan de gevolgen van een ernstige ziekte. Herman Kuijpers werd 67 jaar.

Het leven van Herman Kuijpers wordt op zaterdag 1 juni om 11.00 uur gevierd in de Belevingskerk aan het Vorstermansplein in Heusden.

Herman was van 1985 tot 1997 actief bij de JOEK, de organisatie van de Kennedymars in Someren. In 1992 was hij voorzitter en van 1993 tot eind 1996 was Herman voorzitter JOEK én voorzitter Kennedymars.

Vanaf 1997 was hij actief bij De Ruchte o.a. als mede-oprichter van Stichting Vrienden van Werkgroep Podium en van 1997 tot 2007 voorzitter van de Werkgroep Podium (theaterprogrammering)

Ook bij werkgroep Avondwake in de Pauluspaochie in Someren en de Angelusparochie in Heusden was hij als vrijwilliger actief.

Herman zette zich in voor het Dorpsoverleg Heusden. Vooral als voorzitter maakte hij indruk.

Herman heeft zeker als verdienste dat het dorpsbestuur een ‘volwaardige gesprekspartner’ werd van de gemeente. Ook tijdens zijn ziekte bleef hij zich inzetten voor zijn dorp. Herman was een bron van inspiratie en altijd nadrukkelijk aanwezig met visie. De laatste maand kon hij minder aanwezig zijn, dan belde hij het bestuur van het Dorpsoverleg nog eens op of stuurde hij een appje waar ze nog op moesten letten.

Herman had een hele goede dossierkennis, was analytisch sterk en had een goed inlevingsvermogen door naar voor- en tegenstanders te luisteren.

Het onderdeel zorg voor jong en oud zat hem in de genen. Hij maakte zich sterk voor de bouw van woningen voor senioren die behoefte hebben aan lichte zorg. Zijn visie was 'mensen moeten oud kunnen worden in het eigen dorp Heusden'. Inmiddels heeft de werkgroep Wonen met Zorg vergevorderde plannen in de maak om op voormalig Unitas locatie te gaan bouwen.

Ook het Dorpssteunpunt ging hem aan het hart. Alle activiteiten zoals de dagbesteding, het eetpunt, dorpsondersteuning hadden prioriteit bij hem. Gedragen door en voor vrijwilligers was zijn devies en geef hen eigen verantwoordelijkheid.

Het bestuur van Dorpsoverleg Heusden herdenkt Herman met de volgende woorden:

''Herman is in 2001 toegetreden tot het bestuur van het Dorpsoverleg waar hij vanaf 2012 tot 2018 de functie van voorzitter met verve heeft vervuld. In deze periode heeft hij zich enorm ingezet voor de Heusdense gemeenschap. Hij was sterk en ook inspirerend aanwezig. Zelfs tot in zijn laatste periode was het betrokken bij het wel en wee van de bijeenkomsten van het Dorpsoverleg, het Dorpssteunpunt en de werkgroep Wonen met Zorg. En, zoals altijd, liet hij nog van zich horen. Vorig jaar bij het overdragen van zijn voorzitterschap ontving hij de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau. Dankbaar zijn wij voor alle jaren dat we met hem mochten samenwerken. Wij en heel Heusden verliezen met hem een uitstekend bestuurder. Wij wensen zijn echtgenote Will, zijn kinderen en kleinkinderen veel sterkte met het verwerken van dit kostbare verlies''.

Bestuur Dorpsoverleg Heusden.

 

 

 

 

 

 


Trefwoorden: belevingskerk herman kuijpers
Geplaatst

woensdag 29 mei 2019 | 17.19 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 29 mei 2019 | 18.50 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub