SIRIS-tv zendt op zaterdag 1 en zondag 2 juni filmpjes uit, die afgelopen week gemaakt zijn.

De filmpjes zijn te zien in 'Van Dag Tot Dag' dat in twee delen wordt uitgezonden; deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur.

Deel 1:

Gemeentenieuws - Pas op de plaats voor plannen De Weijers

In Gemeentenieuws, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Someren, aandacht voor de plannen voor gemeenschapshuis De Weijers in Someren-Noord. Het college van B en W wil eerst goed naar het huidige plan kijken en vindt het daarom verstandiger om een kleine pas op de plaats te maken. Wethouder Louis Swinkels geeft tekst en uitleg.

Nieuwe service heemkundekring De Vonder in bibliotheek Someren

Op maandag 27 mei werd in de bibliotheek in Someren een nieuwe service van Heemkundekring De Vonder officieel in gebruik genomen. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de bieb waren er korte toespraken van Dianne Timmers van Bibliotheek Helmond-Peel, de nieuwe voorzitter van de heemkundekring Hans Dittner en burgemeester Dilia Blok. De avond werd muzikaal opgeluisterd door muziekgroep Sakkerdju uit Asten.

Verkeerslandbouwdag in Ommel

Op zaterdag 25 mei was er een verkeerslandbouwdag op het Onze Lieve Vrouweplein in Ommel. Als doe-activiteit was er een dorp met verkeersplein aangelegd. Er waren echt werkende verkeerslichten en daaromheen werd het buitengebied nagebootst met veel landbouwverkeer.

 

Nieuwe educatieve gezinstocht

Staatsbosbeheer presenteerde op donderdag 23 mei ‘De Peel Beleef-je-Buiten Tocht’; een nieuwe educatieve doe- en ontdektocht in De Groote Peel. August Greene zorgde voor de openingshandeling.

Uitreiking voetbaldiploma's SV Someren

Op woensdag 22 mei legden de jongste leden van SV Someren, de F-jes, hun voetbalexamen af op sportpark De Potacker. Daarmee behaalden zij hun felbegeerde voetbaldiploma. Voor het uitreiken van de diploma's, bekers, medailles en snoepzakken speelden ze eerst een onderlinge wedstrijd onder leiding van Broer Hilverda, Harrie Boerekamp, Antoon Linders en Henk Manders.

Deel 2:

Roadshow Rabobank Clubkas Campagne in Someren

Aan de twaalfde editie van de Clubkas Campagne van Rabobank Peelland Zuid hebben in totaal 480 clubs deelgenomen. De afgelopen weken werden de cheques uitgereikt bij de Rabobank Clubkas Roadshow. Op zaterdag 25 mei was de roadshow op het Wilhelminaplein in Someren.

Hotspot Hightech Helmond-de Peel

Op zaterdag 25 mei werd in de regio de Dutch Technology Week (DTW) afgesloten met een publieksevenement bij Franke Nederland in Helmond. Dit evenement trok bijna 3000 bezoekers. Hier bleek dat techniek hot is in de regio, ook en vooral bij kinderen.

Peteyfest 2019

Op zaterdag 25 mei werd in Lierop het 12e Peteyfest gehouden. Op een nagenoeg uitverkocht festivalterrein aan de Steemertseweg werd er gefeest in maar liefst zeven area's.

Bewonersraad De Pan

Bewonersraad De Pan hield op woensdag 22 mei de jaarvergadering. Bewonersraad De Pan zet zich in voor de belangen van alle huurders van WoCom. Elly van de Ven en Jan Jacobs vertellen over de bewonersraad.


Trefwoorden: weekoverzicht siris-weekoverzicht siris-tv
Geplaatst

zaterdag 01 juni 2019 | 08.41 uur

Laatst gewijzigd

maandag 03 juni 2019 | 19.02 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub