De kasteelruïne in Asten is weer geopend op tweede pinksterdag, maandag 10 juni, tijdens de landelijke Dag van het Kasteel.

Het thema is ‘Over de grens’.

Dit jaar is het een bijzondere kastelendag, want het kasteel heeft een flinke opknapbeurt ondergaan. Een groot deel van de klimop is verwijderd waardoor er weer grote delen van het kasteel zichtbaar zijn geworden. Ook zijn de bovenste steenlagen opnieuw vastgezet.

Tijdens de werkzaamheden is er een mooie videoclip opgenomen door de band Brother Moon die te bekijken is in het Anna Ceelen Huis, het informatiecentrum van het kasteel.

In het Anna Ceelen Huis is er ook een tentoonstelling over het kasteel tijdens de oorlog en de gedeeltelijke restauratie van het kasteel in de jaren dertig te zien, de oorlogsperiode en de brand in het kasteel in de nacht van 5 op 6 oktober 1944.

De expositie loopt parallel met de tentoonstelling Death Valley de Peel in museum Klok & Peel over de oorlog en de bevrijding.

De tentoonstelling wordt geopend op de dag van het kasteel, maandag 10 juni, en is nog te zien tijdens de zomeravondrondleidingen op alle donderdagavonden in de maanden juli, augustus en september.

Uiteraard zijn er verder ook diverse activiteiten op het kasteel.

Er is een gezellig terras waarbij de muziek voor rekening wordt genomen door The Gentlemens AgreeBand, een boyband van opgeteld om en nabij 190 jaar oud. Drie mannen en een zangeres. Muziek voor liefhebbers van popmuziek van de afgelopen vijftig jaar. Verder is er zang van zangkoor To Enjoy uit Vlierden.

Het IVN en bijenhoudersvereniging Sint Ambrosius Asten zijn dit jaar ook weer aanwezig met mooie verhalen over de natuur en de insectenwereld. De IVN heeft een leuke onderzoekerstocht voor de jeugd georganiseerd.

Iedereen is welkom op 10 juni van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Entree € 3. Kinderen tot en met 7 jaar gratis entree.

 

 


Trefwoorden: dag van het kasteel
Geplaatst

maandag 03 juni 2019 | 16.47 uur

Laatst gewijzigd

maandag 10 juni 2019 | 21.53 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub