Het Snapazz-concert van de fanfare van Muziekvereniging Someren-Heide op zaterdag 1 juni is een geslaagd evenement geworden.

Om 20.00 uur zat de op z’n Spaans opgetuigde grote zaal van De Bunt mooi vol en heette voorzitter Wim Jaspers de aanwezigen van harte welkom.

Daarna werd het woord overgenomen door de presentator van de avond toreador Stan de la Cruz (Stan van der Kruijs). Via een rad van avontuur speelde hij een spel met het publiek waarmee de programmavolgorde bepaald zou worden. Er volgde een bonte mix van (uiteraard) Spaans georiënteerde muziek, met solistische optredens van Heise artiesten. 

In ‘Barcelona’ werden Freddy Mercury, Montserrad Caballe en een Spaans uitgedoste bekkenbespeelster op komische wijze neergezet door Tycho Henkes, Willie Volmering en Ingrid Linders. Samen met accordeoniste Otine van Erp bracht de fanfare ‘Adios Nonino’, zeer bekend van de bruiloft van het huidige Nederlandse koningspaar. Belle van de Mortel en Stijn Boerekamp speelden de marimba solo ‘Tango per Due’, waarmee ze onlangs nog een mooie eerste prijs behaalden tijdens de Brabantse Solistenwedstrijd. Zang was er van Evy Thelosen in ‘Don’t Cry for Me Argentina’ uit de musical ‘Evita’ en in duet met Paul van Zoggel werd ‘Amigos Para Siempre’ ten gehore gebracht. De saxofoonsolo in het gevoelige ‘Aranjuez Mon Amour’ werd uitstekend neergezet door Monique Driessen. Verder stond op het repertoire o.a. nog de mars ‘Seville’, de beroemde zomerhit ‘Bamboleo’, ‘Samba de Janeiroi’ en ‘Malaguena’.

Ondertussen kon het publiek zich te goed door aan diverse Spaanse snackjes en hapjes die in de zaal geserveerd werden. Na de gevraagde toegift van de fanfare kwam het Eindhovense studentenorkest ‘Tuna Ciudad de Luz’ het podium op. Zij hielden met hun traditionele Spaanse muziek op traditionele instrumenten de feestelijke sfeer in de Bunt nog enige tijd uitstekend op peil.


Trefwoorden: muziekvereniging someren-heide snapazz spaanse avond wim jaspers stan van der kruijs
Geplaatst

dinsdag 04 juni 2019 | 17.19 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 05 juni 2019 | 15.07 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub