Op zondag 16 juni vindt op sportpark De Smelen in Odiliapeel een uniek gebeuren plaats.

Afdeling Uden houdt daar dan de jaarlijkse veteranensportdag voor oud-RKJB en BJB- en KPJ-leden. De historische sportdagen uit de zestiger en zeventiger jaren herleven op deze dag.

Het wordt een sportdag met een programma zoals gebruikelijk was in die jaren. Ritmische oefeningen op muziek, volksdansen, gemengde volksdans, touwtrekken en de piramidebouw van de heren ontbreken niet op deze dag.

Vanuit heel Brabant, Gelderland en Limburg komen 537 oud-KPJ-leden, die verdeeld zijn over 32 dames- en herenafdelingen.

De gemiddelde leeftijd van de deelnemers is tussen de 70 en 75 jaar.

Om 9.45 uur wordt begonnen met een defilé door Odiliapeel. Daarna worden tussen 10.45 uur en 13.00 uur de onderdelen door een deskundige jury beoordeeld. Ook worden dan de atletiekonderdelen gedaan; dames balwerpen, heren kogelstoten en de series 80 meter. De heren gaan in series touwtrekken. De besten komen ‘s middags in de finale.

Om 13.30 uur vindt de officiële opening plaats. Alle afdelingen presenteren zich voor het publiek. Na het Wilhelmus worden de massademonstraties gedemonstreerd. De gecombineerde oefening, waar de dames en heren op muziek hun oefening presenteren.
In de vrije oefening kunnen de afdelingen hun creativiteit laten zien.

De piramidebouw van de heren is een staaltje behendigheid en bouwkunst. Tussendoor staan de finales 60- en 80 meter en het touwtrekken op het programma.

De sportdag wordt afgesloten met de gemengde volksdans.

Om 16.30 uur is de prijsuitreiking.

De entree voor deze nostalgische sportdag is gratis.

 


Trefwoorden: kpj
Geplaatst

dinsdag 04 juni 2019 | 17.17 uur

Laatst gewijzigd

zondag 16 juni 2019 | 10.19 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub