Met een beperking een beroemd kunstenaar worden? Michiel Coolen (45) uit Asten laat met zijn werk zien dat dit kan.

Door zijn autisme heeft Michiel zijn kunstzinnig talent uitstekend kunnen ontwikkelen. Zijn werken worden gekenmerkt door een geheel eigen en unieke stijl.

Michiel zijn kunst is vanaf 13 juni tot en met 11 augustus te zien in de Hermitage (Outsider Art Galerie) in Amsterdam. Facing Spaces is de titel van de expositie. Het onderliggende thema is architectuur en ruimte, dit sluit naadloos aan bij de kunstwerken van Michiel; ontelbaar veel Duitse vakwerkhuisjes worden met enorm veel gevoel voor detail getekend.

Michiel heeft een allergrootste droom. Hij benoemt zelf; “ik wil graag een beroemd kunstenaar worden”. Samen met zijn begeleidster van ORO is hij gaan kijken hoe dit gerealiseerd kan worden. Michiel is al bekend met het Outsider Art Museum in Amsterdam, New York, Parijs en Tokio. In deze musea worden hoogwaardige kunstwerken van mensen met een beperking tentoon gesteld.

Toen Michiel een jaar geleden het museum in Amsterdam bezocht, heeft hij voor de eerste keer contact gelegd. Na het toesturen van foto’s met een overzicht van zijn werk ontving Michiel in het voorjaar een uitnodiging om deel te nemen aan de expositie. Deze mogelijkheid grijpt hij nu met beide handen aan.


Trefwoorden: hermitage outsider art galerie michiel coolen
Geplaatst

woensdag 05 juni 2019 | 11.50 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 05 juni 2019 | 12.56 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub