SIRIS.nl

Tweede Strade Bianche Peel en Hei

TWC 't Ventieleke uit Heusden houdt op zondag 22 september voor de tweede keer de Strade Bianche Peel en Hei.

De Strade Bianche Peel en Hei is een toertocht (geschikt voor MTB, gravelbike, crossfiets en racefiets) over deels onverharde wegen door de prachtige natuur in het grensgebied van de Peel en de Kempen. Start en finish zijn bij Hart van Heuze in Heusden.

De deelnemers hebben de keuze uit drie afstanden, namelijk 55, 80 en 135 km.

De gps-bestanden komen één week vóór aanvang van de tocht ter beschikking.

Alle routes zijn uitgepijld en voeren je over openbare verharde en onverharde wegen. 

Echte zandwegen worden zoveel mogelijk gemeden zodat de routes niet alleen per MTB, gravelbike of crossfiets te doen zijn, maar ook met de racefiets.

Op de 55 km-route bedraagt het aandeel onverharde wegen 50% van de afstand, met 14 onverharde stroken variërend van 300 meter lengte tot 5 km lengte.

Op de 80 km-route is het aandeel onverharde wegen 39% van de afstand, met 20 gravelstroken variërend in lengte van 300 meter tot 4,3 km.

Dat betekent dat op de 135 km-route het aandeel onverharde wegen 44% van de afstand bedraagt.

De 55- en 135 km-routes gaan door natuurgebieden Lieropsche Heide, Strabrechtse Heide, Herbertusbossen, Vroolijke Jager en Somerensche Heide. Deze routes gaan ook langs het kanaal Zuid-Willemsvaart.

De 80- en 135 km-routes gaan door natuurgebieden Kleine Moost, Asbroekerheide, Waterbloem, Marisberg en Kwakvors en langs natuurgebieden Nationaal Park De Groote Peel, Scherliet en ’t Zinkske. Deze routes gaan ook langs de kanalen Zuid-Willemsvaart, Noordervaart, Afwateringskanaal, Kanaal van Deurne en de Helenavaart.

De starttijden zijn van 8.00 tot 10.00 uur.

Deelname kost € 12,50 per deelnemer tot en met vrijdag 20 september om 23.59 uur. Daarna is inschrijving alleen ter plekke mogelijk op de dag zelf. Daginschrijving kost € 15 per deelnemer.

Info over de tocht en inschrijving is te vinden op https://stradebianchepeelenhei.nl.