Muziek in de prachtige natuur van Nationaal Park De Groote Peel; dat is het Peelpodium bij Buitencentrum De Pelen.

Tot oktober spelen er bijna elke zondag muzikanten uit de Peelstreek in het overdekte Amfitheater van De Pelen.

Ook in het Pinksterweekend zijn er optredens met op zondag 9 juni zanggroep Toffel Vier uit Asten en op maandag 10 juni zanggroep Tössedoôr.

Voor de wandelliefhebber is er op Pinkstermaandag een lekker lange excursie met Peelontbijt. Het Buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt aan de Moostdijk 15 in Ospel.

Toffel Vier is een zanggroep met mannen uit Asten die, zoals ze het zelf omschrijven, gewoon heel graag zingen. Ze geven regelmatig optredens; vooral in Oost-Brabant, maar soms steken ze ook de provinciegrens naar Limburg over. Hun repertoire bestaat uit Brabantse en oud-Nederlandse meezingnummers en een paar anderstalige liederen. Ook zelfgeschreven nummers komen voorbij. Ze worden begeleid door een accordeonist en een drummer. Zanggroep Toffel Vier is een goede bekende van het Peelpodium. Ze treden er al jaren en met veel plezier op.

Op tweede pinksterdag zingt en speelt Tössedoôr, een kleine gemengde zanggroep uit Nederweert. Hun repertoire bestaat uit Nederlandstalige en Limburgse liedjes uit grootmoederstijd. Dit zijn dan vooral gezellige meezingers of gevoelige levensliedjes, soms met een knipoog naar het vrolijke. Het publiek wordt dan ook gestimuleerd om mee te zingen zodat de tijd van gezellig samen zingen weer herleeft. De kleding van Tössesdoôr is ook in de stijl van vroeger, zodat het geheel qua zang en uitstraling mooi op elkaar aansluit. Vooral voor het iets oudere publiek, een feest van herkenning.

De voorstellingen op het Peelpodium zijn voor iedereen toegankelijk. Er wordt gespeeld in twee sets met een optreden om 13.30 en 15.00 uur. Reserveren is niet mogelijk  Entree is een vrijwillige bijdrage. Uw gulle gift komt ten goede aan de muzikanten en aan de organisatie van het Peelpodium.

Op maandag 10 juni, tweede pinksterdag, houdt Staatsbosbeheer een ‘Proef de Peel Ontbijtwandeling’ in De Groote Peel. Deelnemers aan deze excursie van 12 kilometer krijgen een goed beeld van dit uitgestrekte hoogveengebied. Een deel van de route loopt door de ‘Paardenbegrazing’. De wandeling wordt begeleid door een Peelgids. Hij kent de Peel als geen ander en laat je de mooiste plekjes zien. De excursie start om 9.00 uur met een Streekontbijt in de Peelboerderij. Zo ga je goed voorbereid en vol energie op pad en kun je lekker lang genieten.

Deelname aan de 'Proef de Peel Ontbijtwandeling' kost € 18,50 per persoon. Er is plek voor max. twintig deelnemers. Het ontbijt start om 9.00 uur en de wandeling rond 10.00 uur. Duur van de excursie is 3 à 4 uur. Reserveren is noodzakelijk via www.staatsbosbeheer.nl/pinksterwandelingdepelen.

Aanmelden kan tot en met vrijdag 7 juni.

Het Buitencentrum De Pelen ligt aan de Moostdijk 15 in Ospel en is geopend van 10.00 tot 17.00 uur en in het weekend tot 18.00 uur. 


Trefwoorden: buitencentrum de pelen toffel vier
Geplaatst

woensdag 05 juni 2019 | 06.05 uur

Laatst gewijzigd

maandag 10 juni 2019 | 19.53 uur

Auteur

Anita van der Geest-Buenen


businessclub