Voor de achtste keer op rij vertegenwoordigt een student van Bouw Infra mensen Mierlo/ROC Ter AA ons land op de WorldSkills, dit jaar in Kazan in Rusland.

Honderden jonge vakmensen strijden in de laatste week van de zomervakantie in verschillende vakgebieden om de titel ‘beste vakman of vakvrouw ter wereld’.

Daan Hooglugt, eerstejaarsstudent Tegelzetten bij Bouw Infra Mensen Mierlo, laat in Kazan zien waarom hij Nederlands kampioen is geworden.

De komende weken traint hij keihard om in de competitie met leeftijdgenoten van over de hele wereld als nummer 1 te eindigen.

Dinsdag 4 juni kwamen alle oud NK-kampioenen van Bouw Infra Mensen Mierlo en ROC Ter AA naar Mierlo om Daan tips en tops te geven en uiteraard succes toe te wensen in zijn trainingsperiode richting Kazan.

Het ging om de volgende oud-studenten:

- Jeroen Sanders uit Zeilberg, deelnemer Tegelzetten(2013 Worldskills Leipzig)

- Bert van Heugten uit Lierop, deelnemer Metselen (2014 Euroskills Lille en 2015 Worldskills Sao Paulo)

- Robin van Hoof uit Gemert, deelnemer Metselen (2016 Euroskills Gothenburg)

- Tim Klessens uit Someren, deelnemer Metselen (2017 Worldskills Abu Dhabi en 2018 Euroskills Boedapest)

- Toon Hesius uit Lierop, deelnemer Tegelzetten (2018 Euroskills Boedapest)

Toeval of niet, Daan is de derde kampioen uit Lierop.

Daan traint elke week bij Bouw Infra Mensen Mierlo, zo’n 400 uur in totaal. Hij krijgt de beste begeleiding van Marcel van de Berkmortel (coördinator infra bij Bouw Infra mensen Mierlo), André Beerten (docent ROC Ter AA) en Ton Borrenbergs (instructeur tegelzetten Bouw Infra mensen Mierlo).

Verder krijgt Daan alle steun van zijn leerbedrijf, Tegelzettersbedrijf Loomans in Someren. Net als vorig jaar, toen Toon Hesius finalist was, stelt het bedrijf tijd beschikbaar om te kunnen trainen.

Tegelzetten was niet Daan’s ‘eerste liefde’. Op het vmbo volgde hij de richting Administratie. Om nu als eerstejaars tegelzetter zijn land te mogen vertegenwoordigen, is dus echt een prestatie van formaat.


Trefwoorden: bouw infra mensen robin van hoof jeroen sanders bert van heugten marcel van de berkmortel toon hesius daan hooglugt
Geplaatst

donderdag 06 juni 2019 | 17.12 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 11 juni 2019 | 12.57 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub