Op vrijdag 21 juni gaat de langste dag over in de kortste nacht én start de zomer. Dat wordt in Nationaal Park De Groote Peel gevierd met een Midzomerverhalenwandeling.

De verhalen worden verteld door vertellers van Vertelclub Veldhoven. Die je onderweg tegenkomt. Na afloop brandt de vuurkorf en is er een drankje bij de Peelboerderij.

De activiteit start bij het Buitencentrum De Pelen van Staatsbosbeheer aan de Moostdijk 15 in Ospel.

De Midzomernacht, de kortste nacht in het jaar, valt samen met de zomerzonnewende en luidt de zomer in. In het verleden was deze nacht omgeven door bijgeloof. Men geloofde dat planten op midzomer geneeskrachtige en magische krachten hebben en ging ze daarom plukken. En er werden vuren ontstoken omdat men zich wilde beschermen tegen duistere krachten die vrij spel hadden vanaf het moment dat de nachten weer gaan lengen.

Genoeg inspiratie weer voor een sfeervolle verhalenavond in De Groote Peel. De verhalenvertellers van Vertelclub Verve laten zich voor vanavond inspireren en leiden door de zon. Zij vertellen daar mooie, grappige en verklarende verhalen en sprookjes over. Want wat gebeurt er als een prinses alleen met de zon wil trouwen? En waarom blijft de zon eigenlijk uit de buurt van de maan? Ontdek het zelf en ga met hen op reis naar zonnige oorden. Een unieke belevenis.

 

Je kan kiezen uit verschillende starttijden: 20.30, 20.45, 21.00, 21.15 en 21.30 uur.

Per tijdstip lopen er vijftien deelnemers onder begeleiding van een gids. Deelname kost € 10 voor volwassenen en € 7,50 per kind (vanaf 9 jaar).

Prijs is inclusief een drankje in de Peelboerderij na afloop van de tocht.

Reserveren kan online via www.staatsbosbeheer.nl/midzomeravonddepelen.

De route is 2 kilometer lang, duurt ongeveer twee uur (inclusief verhalen) en de activiteit is geschikt volwassenen en kinderen vanaf 7 jaar. Zaklampen zijn overbodig.

De Midzomerverhalenavond start bij het Buitencentrum De Pelen, het bezoekerscentrum van De Groote Peel aan de Moostdijk 15 in Ospel. Het Buitencentrum is ’s avonds gesloten, maar je kan je auto parkeren op het parkeerterrein van De Pelen.

De Peelgidsen wachten bij de ingang van het Buitencentrum. 


Trefwoorden: vertelclub verve buitencentrum de pelen midzomerverhalenwandeling
Geplaatst

donderdag 06 juni 2019 | 17.04 uur

Laatst gewijzigd

zaterdag 22 juni 2019 | 07.45 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub