Progressie van Koen Meuffels wordt niet beloond

De laatste race van Koen Meuffels in Imola (I) was wegens hevige regenval afgelast.

Deze race werd in het afgelopen weekend in het Spaanse Jerez ingehaald. Een weekend met dubbele kansen op WK-punten.

Op donderdag 6 juni werden zoals gewoonlijk enkele verplichte keuringen afgewerkt en de bekende verkenningsronde over de baan gelopen met het team. Dit mag trouwens maar in een vooraf bekend gemaakt tijdsbestek.

Met de tank vol vertrouwen nadat Koen, een paar weken geleden, in het IDM beide races had gewonnen, begonnen de vrijdagtrainingen op een natte baan. Veel rijders bleven tijdens de eerste training binnen maar Koen behoorde tot de groep die met regenbanden vertrok en daarmee belangrijke trainingskilometers bij elkaar kon rijden.

De tweede training 's middags werd onder mooie omstandigheden verreden en Koen sloot deze af op een 12e plaats met als opmerking dat hij bijna alles alleen heeft gereden. Hiermee heb je een goede graadmeter want als je deze snelle tijden alleen kunt rijden dan ben je in een groep heel snel.

Tijdens de kwalificatie liet Koen zien dat er rekening met hem gehouden moet worden en eindigde hij als 9e in totaal. Dit was een mooi uitgangspunt voor de races.

Na een goeie start waarin Koen direct een plaats pakte, kon hij zich prima in de kopgroep handhaven. Deze kopgroep bestond uit zo'n vijftien rijders die elkaar geen meter ruimte gaven. Elke bocht werd er weer gevochten om elke meter asfalt. Koen weerde zich kranig. Soms schoof hij een paar plaatsen naar voren en dan weer naar achteren. Je kon wel zien dat hij op de limiet aan het rijden was. Met nog drie ronden te gaan viel Koen telkens een paar plaatsjes terug. Toen de laatste ronde inging was hij teruggevallen tot plaats 16, Achteraf bleek dat de koppeling stuk was waardoor de motor niet goed meer schakelde.

In de tweede race stond Koen redelijk vooraan. Na de start pakte hij direct wat plaatsjes. In het achterveld was er een crash in de eerste bocht gevolgd door een andere crash een bocht later. Hierdoor werd de race met een rode vlag stilgelegd. Rijders moesten naar binnen en de gevallen rijders haddeneven tijd om zich weer te melden voor de herstart.

De race werd na zo'n 20 minuten hervat over een ingekorte afstand van 7 ronden. Koen zat erbij en ronde na ronde ging hij naar voren. Zelfs tot plaats 5. Met nog twee ronden te gaan kwam Koen ten val. Hij kon de race hervatten maar niet uitrijden. Ook omdat je je na een crash voor een technische inspectie in de pitlane moest melden alvorens je verder mag, Weer geen punten voor Koen Meuffels.

Over twee weken wordt de vijfde race verreden in het Italiaanse Misano.


Trefwoorden: koen meuffels
Geplaatst

dinsdag 11 juni 2019 | 12.28 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 11 juni 2019 | 11.30 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub