Op donderdag 20 juni gaf wethouder Guido Schoolmeesters symbolisch de aftrap voor het bouwen van de modelwoning van het bouwtraject de Groote Hoeven, de nieuwbouwwijk in Someren waar duurzaamheid centraal staat.

Omdat duurzaam bouwen in Someren nog relatief onbekend is, neemt de gemeente zelf het voortouw door een modelwoning te bouwen. Hierbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van duurzame, circulaire materialen.

De tuin wordt volgens de richtlijnen van ‘Onweerstaanbaar Someren’ zo klimaatbestendig mogelijk ingericht. Wateropvang en tegengaan van droogte worden door de aanleg van beplanting en verharding, zo optimaal mogelijk geregeld.

Zodra de modelwoning en tuin gereed zijn kunnen toekomstige bewoners van Groote Hoeven, en alle andere inwoners van Someren, kennisnemen van de toegepaste materialen en technieken. Voor informatie over duurzaam, gezond, en veilig bouwen kunnen inwoners in de modelwoning terecht die daarvoor op bepaalde momenten open zal zijn.

Groote Hoeven is de nieuwe woningbouwlocatie voor Someren-Dorp. Ongeveer 170 woningen worden hier de komende jaren gebouwd: particuliere bouw, projectmatige woningen (waaronder starterswoningen) en huurwoningen.

Om het duurzaamheidsdenken in de woningen door te voeren is aan de (toekomstige) bewoners een aantal voorwaarden opgelegd bij de realisering van hun nieuwe woning om circulaire bouwmaterialen toe te passen. De eerste bouwer is inmiddels gestart.


Trefwoorden: groote hoeven modelwoning guido schoolmeesters wethouder guido schoolmeesters
Geplaatst

vrijdag 21 juni 2019 | 13.38 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 12 juli 2019 | 12.48 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub