SIRIS.nl

Feestelijke opening nieuwe rotonde Asten

Op vrijdag 21 juni ging de Heesakkerweg-Provincialeweg in Asten weer open.

Na groot onderhoud aan de weg tussen Asten en Someren én de aanleg van de nieuwe rotonde is het werk gereed.

De feestelijke openingshandeling werd verricht door wethouder Theo Martens nabij de rotonde Heesakkerweg/Beatrixlaan. Ook de Somerense wethouder Louis Swinkels sprak een woordje.

Op maandag 11 maart startte aannemer Dura Vermeer met de eerste werkzaamheden aan de Heesakkerweg in Asten.

De asfaltverharding en betonverharding van de Heesakkerweg op het gedeelte tussen de N279 en de Wolfsberg kreeg een nieuwe asfaltlaag.

Ook de asfaltverharding van de Heesakkerweg op het gedeelte tussen de Wilhelminastraat en de Beatrixlaan werd vervangen.

De betonverharding van de Heesakkerweg vanaf de Beatrixlaan tot aan de rotonde Witvrouwenbergweg werd eveneens van asfaltverharding voorzien.

En datzelfde gebeurde op Somerense grondgebied tussen de rotondes Witvrouwenbergweg en Ter Hofstadlaan.

Binnen het project is ook de fietsroute voor de schoolgaande jeugd tussen Asten en Someren verbeterd. Het gedeelte vanaf de achteringang van het Varendonck College tot aan het fietspad bij het viaduct nabij de Veldweg, is als fietsstraat ingericht om de jeugd veiliger van en naar school te laten gaan.

Een fietsstraat is een straat waar de fietser meer de nadruk krijgt. De straat is normaal toegankelijk voor het overige verkeer. De inrichting is afwijkend. De rijbaan bestaat uit een brede rode strook asfalt met smalle zwarte randen. De voorrangssituatie bij de aansluiting met de Veldweg is ook aangepast, verkeer komende vanaf de Veldweg moet voorrang verlenen aan de fietsers die op de fietsstraat fietsen.