SIRIS-tv zendt op zaterdag 22 en zondag 23 juni het weekoverzicht uit met filmpjes, die afgelopen week gemaakt zijn.

De filmpjes zijn te zien in 'Van Dag Tot Dag' dat in twee delen wordt uitgezonden; deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur.

Deel 1:

Kinderraad Prodas in gemeentehuis Asten

De Kinderraad van Prodas helpt bedrijven met vragen en probleemstukken. Op dinsdag 18 juni gingen de leerlingen van groep 7/8 van basisschool Voordeldonk in Asten in dialoog met de gemeente Asten en Rabobank over hoe de gemeente Asten de jeugd kan betrekken bij lokale vraagstukken.

Presentatiemarkt Technasium Varendonck College

In klas 2 en 3 van het Technasium van het Varendonck College sluiten de leerlingen het vak Onderzoek en Ontwerpen traditiegetrouw af met een presentatiemarkt. Die vond plaats op dinsdag 19 juni op de locatie Asten.

Opening kermis Heusden

De kermis in Heusden in weer voorbij. Vrijdagavond 14 juni werd de kermis geopend door wethouder Henk van Moorsel. Harmonie St. Antonius zorgde voor de muzikale omlijsting.

Oorlogstuig terug in Someren

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni speelt theatergroep BLUV in Natuurtheater De Donck in Someren de voorstelling 'Oorlogstuig'.
Oud-Speledonckers-regisseur Harold Schraven brengt de muzikale theatervoorstelling ‘Oorlogstuig’ in intieme versie terug naar Someren. SIRIS-tv praat met Yvon Leenders, Sanne Maas, Willem Snijders en Geert van den Hurk.

Heise Pre-Party

Tijdens de kermis in Someren-Heide werd er een Heise Pre-Party gehouden. René Boetselaers van Boets Media ging in opdracht van Die Heise Bierfesten op pad.

Deel 2:

Themabijeenkomst bezuinigingen gemeente Asten

De gemeenteraad van Asten hield op woensdag 19 juni een themabijeenkomst in de hal van het gemeentehuis. De avond was bedoeld voor verenigingen en organisaties die bericht hebben ontvangen dat zij mogelijk betrokken worden bij bezuinigingen.

Theo Maas voor Alpe D'Huzes

Theo Maas uit Someren nam onlangs deel aan de Alpe d’Huzes. Hij beklom de Alpe D’’Huez voor het KWF-fonds, voor kankeronderzoek, voor zichzelf en voor zijn maatje Irene van de Boer.

Koe op het Zebrapad

Een aantal studenten van Wageningen Universiteit voert samen met de gemeente Someren het project 'Koe op het Zebrapad' uit. Daarbij bedenken zij plannen voor de toekomst van Someren. Zij misten daarbij nog de inbreng van de Somerense burgers. Vandaar dat zij een inloopavond houden op woensdag 19 juni voor de participatie van de burger. De studenten zetelen tijdelijk in een pand in het centrum van Someren, aan het Wilhelminaplein 25 en op die plek werd de inloopavond gehouden.

Belevenistafel voor bewoners Hof van Bluyssen

Op donderdag 13 juni boden de Vrienden van Hof van Bluyssen een belevenistafel aan ten behoeve van de vele psychogeriatrische bewoners van Hof van Bluyssen in Asten. Zo’n belevenistafel is een heel bijzonder attribuut, waar je heel veel mee kunt doen.

Eerste vergunning aanleg nieuw warmtenet in Asten

Wethouder Theo Martens overhandigde op woensdag 12 juni de eerste vergunning voor het aanleggen van een nieuw warmtenet. Dit warmtenet gaat duurzame warmte leveren aan tuinders in Asten en Someren. De officiële handeling vond plaats bij Anthuriumkwekerij Wijnen aan de Waardjesweg in Asten.


Trefwoorden: weekoverzicht siris-weekoverzicht
Geplaatst

vrijdag 21 juni 2019 | 20.45 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 21 juni 2019 | 19.51 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub