Ook in Asten arrestaties in onderzoek naar drugshandel

Een al langer lopend onderzoek van de districtsrecherche Helmond naar de handel in drugs leidde op woensdagavond 19 juni tot een gezamenlijke actie van de overheid.

Zes personen werden opgepakt.

Eerder kwamen er signalen binnen dat een familie uit Helmond zich bezig zou houden met de handel in softdrugs in Helmond en omgeving. Verder onderzoek leidde woensdag tot een omvangrijke actie.

Met bijna honderd specialisten van politie, gemeente Helmond, Belastingdienst en Defensie werden op meerdere adressen doorzoekingen verricht, onder meer op een woonwagenkamp in Helmond.

Medewerkers van Defensie sloten aan om te zoeken naar verborgen ruimtes en de gemeente Helmond deed onderzoek naar mogelijke fraude met uitkeringen. Op verschillende locaties werd in totaal meer dan 12.000 euro aan contanten gevonden. Zes auto’s werden in beslag genomen, net als boekhouding.

In totaal werden op verschillende locaties in Helmond, Asten en Grashoek zes verdachten opgepakt. Het gaat om vijf mannen (64, 47, 44, 41 en 23 jaar oud) en een vrouw van 45. De oudste verdachte werd opgepakt in een hennepknipperij in het Limburgse Grashoek, zijn woonplaats. De rest van de verdachten komt uit Helmond. Nieuwe aanhoudingen worden niet uitgesloten.

 


Trefwoorden: drugshandel wietteelt drugsonderzoek
Geplaatst

zondag 23 juni 2019 | 09.36 uur

Laatst gewijzigd

zondag 23 juni 2019 | 10.43 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub