SIRIS.nl

Strengere controle op overlast loslopende honden en hondenpoep

Op diverse locaties heeft de gemeente Asten de afgelopen maanden weer meldingen gekregen van overlast van loslopende honden en hondenpoep.

De gemeente Asten gaat hier in de komende weken streng op controleren.

Het is niet toegestaan binnen de kom van Asten uw hond los te laten (uitgezonderd binnen het hondenlosloopterrein en in de daarvoor aangewezen hondentoiletjes). Buiten de kom mag u uw hond wel los laten lopen.

Indien uw hond ergens poept, bent u er verantwoordelijk voor om dit op te ruimen. U dient hier dus ook altijd op voorbereid te zijn. Alleen in de daarvoor aangewezen hondentoiletjes en hondenuitlaatstroken mag u dit laten liggen. U kunt de poep gooien in de daarvoor bestemde hondengepps of thuis in de grijze container.

In de afgelopen weken zijn diverse controle rondes uitgevoerd en zijn diverse hondenbezitters op hun gedrag aangesproken. Dit blijkt onvoldoende effect te hebben. Ook hoort de gemeente terug dat mensen die anderen hier op aanspreken regelmatig boze reacties krijgen. Vanaf volgende week zal het dan ook niet blijven op alleen aanspreken.

Een boete voor het los laten lopen van je hond kost € 95.

Een boete voor het niet opruimen van hondenpoep kost € 140.