SIRIS-tv zendt op woensdag 26 en donderdag 27 juni filmpjes uit, die afgelopen dagen gemaakt zijn.

De filmpjes zijn te zien in 'Van Dag Tot Dag' dat in twee delen wordt uitgezonden; deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur.

Deel 1:

Rotonde geopend

Op vrijdag 21 juni ging de Heesakkerweg-Provincialeweg in Asten weer open. Na groot onderhoud aan de weg tussen Asten en Someren én de aanleg van de nieuwe rotonde is het werk gereed. SIRIS-tv sprak na de opening met de wethouders Theo Martens van Asten en Louis Swinkels van Someren en met uitvoerder Ton van de Pas van Dura Vermeer.

Kennedymars komt er aan

We staan vlak voor de Kennedymars. Op zaterdag 6 en zondag 7 juli is het weer zover. Marsleider Davy van Otterdijk vertelt hoe het met de voorbereidingen gesteld is.

Eurosjopper festival 2019

Op zaterdag 15 juni werd in Lierop het Eurosjopper-festival gehouden. Een klein intiem festival met soms snoeiharde muziek.

Aanmelden schuttenspellen voor Die Heise Bierfesten

Schutten kunnen zich weer aanmelden voor de schuttenspellen op zaterdag 24 augustus tijdens Die Heise Bierfesten 2019. Dit filmpje is gemaakt door Boets Media in opdracht van Die Heise Bierfesten.

Beach Sing-Along

Op zaterdag 15 en zondag 16 juni was in Someren het Beach Weekend. Het Beach Weekend begon met Sing-A-Long, een meezingfeest, georganiseerd door Uncle Buck en D'n Egelantier.

AstenNu - i-Burgerzaken

In Asten Nu, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Asten aandacht voor I-burgerzaken. De gemeente Asten biedt steeds meer producten en mogelijkheden aan, die men tegenwoordig digitaal kan aanvragen of regelen. Danielle Nouwen, medewerker Burgerzaken, vertelt wat er wel en wat er niet mogelijk is.

Deel 2:

Start bouw modelwoning Groote Hoeven

Op donderdag 20 juni gaf wethouder Guido Schoolmeesters symbolisch de aftrap voor het bouwen van de modelwoning van het bouwtraject de Groote Hoeven, de nieuwbouwwijk in Someren waar duurzaamheid centraal staat.

Uitwisseling petanquevereniging 't Ackertje en De Gezellige Boel

Petanqueverenigingen 't Ackertje uit Someren en De Gezellige Boel uit Lierop hielden op donderdag 20 juni een uitwisselingswedstrijd op de jeu de boulesbanen op sportpark De Potacker. Aan het woord komen Ton Uitdehaag van 't Ackertje en Hans Verrijt van De Gezellige Boel. 

Worst voor de zusters Clarissen

Op donderdag 20 juni bezocht het bestuur van JOEK-Kennedymars Someren de Zusters Clarissen in Zorgcentrum Witven in Someren. Het bestuur van de Kennedymars overhandigde de twee zusters een worst, waarna zij gaan bidden voor mooi weer tijdens het Kennedymarsweekend van 6 en 7 juli.

Spectaculaire DrumXplosion in De Klepel

Harmonie St. Cecilia uit Asten hield op zaterdag 8 juni een geweldige editie van het percussiespektakel DrumXplosion. Dit keer hadden de mannen van de slagwerkgroep van harmonie St. Cecilia de samenwerking gezocht met Bart de Rijk, theatermaker, muzikant en acteur. Het werd een geweldige theatrale show met veel verrassende acts en muziek.

Gemeentenieuws - Samen Voor Someren

In Gemeentenieuws, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Someren, aandacht voor Samen voor Someren. De gemeenteraad heeft in mei besloten dat Samen voor Someren voor 1 jaar mag doorgaan met haar werk. Wethouder Theo Maas, ambtenaar Lizzy Nijssen en Hetty de Groot en Jan Müller vertellen wat Samen voor Someren allemaal doet.


Trefwoorden: siris-tv vandaag op siris-tv
Geplaatst

woensdag 26 juni 2019 | 18.44 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 28 juni 2019 | 11.41 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub