Zorgt u langdurig en onbetaald voor iemand die in Someren woont en die zorg nodig heeft? Vraag dan het Mantelzorgcompliment aan.

Dit is een (financiële) blijk van waardering voor de inzet die u als mantelzorger doet.

De aanvraag doet u samen met de zorgvrager. U kunt het compliment aanvragen tot 1 december.

Mantelzorgers zijn personen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis.

U komt in aanmerking voor het compliment als u ten minste acht uur per week én langer dan drie maanden mantelzorg verleent. U komt niet in aanmerking als de zorg wordt verleend vanuit een persoonsgebonden budget (PGB) of omdat het uw werk is.

Houd er rekening mee dat degene voor wie u zorgt in de gemeente Someren moet wonen. Woont u zelf in de gemeente Someren en zorgt u voor iemand uit een andere gemeente? Dan kunt u bij de gemeente waar de zorgvrager woont informeren naar het mantelzorgcompliment.

De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van het totaal aantal aanvragen dat binnenkomt bij de gemeente. Het maximale bedrag dat per zorgvrager wordt uitgekeerd is € 100. Er wordt maximaal één mantelzorgcompliment per zorgvrager verstrekt. 

U kunt het aanvraagformulier digitaal invullen of downloaden op www.someren.nl/zosomeren of het formulier ophalen bij: 
-    Steunpunt Mantelzorg Onis Welzijn, Laan ten Roode 71
-    Klant Contact Centrum gemeente Someren, Wilhelminaplein 1
-    De dorpsondersteuners.

Kijk voor meer informatie op www.zosomeren.nl/dorpsondersteuning


Trefwoorden: mantelzorgcompliment mantelzorger
Geplaatst

zaterdag 29 juni 2019 | 09.07 uur

Laatst gewijzigd

zondag 30 juni 2019 | 10.37 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub