SIRIS-tv zendt op maandag 1 en dinsdag 2 juli filmpjes uit, die afgelopen dagen gemaakt zijn.

De filmpjes zijn te zien in 'Van Dag Tot Dag' dat in twee delen wordt uitgezonden; deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur.

Deel 1:

Juniorenzeskamp Asten

Op zaterdag 22 juni vond op het evenemententerrein aan de Lienderweg in Asten de jeugdzeskamp plaats. Maar liefst 31 juniorenteams streden tegen elkaar tijdens de spectaculaire spellendag. Het team 'Volgend Jaar Beter’ haalde de eerste prijs binnen.

Keizer en Keizer in de wacht

Gilde Sint Lambertus uit Someren Eind hield op zaterdag 22 juni het Koningschieten op schietterrein Den Kolenboer aan de Boerenkamplaan. De optrekdag van het Eindse gilden en de andere schutten was op kermismaandag 24 juni. Ook van de partij waren de nieuwe keizer Jan van de Kruijs en koning Thjeu Knapen.

Kennedymars komt er aan

We staan vlak voor de Kennedymars. Op zaterdag 6 en zondag 7 juli is het weer zover. Marsleider Davy van Otterdijk vertelt hoe het met de voorbereidingen gesteld is.

Start bouw modelwoning Groote Hoeven

Op donderdag 20 juni gaf wethouder Guido Schoolmeesters symbolisch de aftrap voor het bouwen van de modelwoning van het bouwtraject de Groote Hoeven, de nieuwbouwwijk in Someren waar duurzaamheid centraal staat.

AstenNu - i-Burgerzaken

In Asten Nu, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Asten aandacht voor I-burgerzaken. De gemeente Asten biedt steeds meer producten en mogelijkheden aan, die men tegenwoordig digitaal kan aanvragen of regelen. Danielle Nouwen, medewerker Burgerzaken, vertelt wat er wel en wat er niet mogelijk is.

Deel 2:

Modderdag bij kinderdagverblijf Pippeloentje

Kinderdagverblijf Pippeloentje in Lierop hield op donderdag 27 juni een zogenaamde modderdag. Dat heeft helemaal niks met moeders te maken. Wel met modder.

Lopen voor onderzoek tegen ziekte van Huntington

Ook de 57e Kennedymars kent weer een heleboel deelnemers, die wandelen voor het goede doel. Angelique Bisschops uit Asten en Francien van Lierop uit Ommel lopen voor nog meer onderzoek naar de ziekte van Huntington. Zij vertellen waarom het geld zo hard nodig is.

Start etappe Acht van Bladel in Lierop

In het laatste weekeinde van juni werd de Acht van Bladel verreden. Nederlands oudste klassieker voor junioren, die sinds 2000 als driedaagse wordt verreden. Het bijzondere aan deze 70e editie was de start van de tweede etappe, want die was op zaterdag 29 juni in Lierop. Toer- en supportersclub SOLO tekende voor de organisatie.

Kunstproject Samen in de Loove

In de wijk de Loove in Someren vindt dit najaar in opdracht van de gemeente Someren een kunstproject plaats. In het project ‘Samen in de Loove’ spelen wijkbewoners zelf een actieve rol. Het project krijgt ondersteuning van de wijkraad en van de gebruikers van activiteitencentrum De Viersprong.

Gemeentenieuws - Samen Voor Someren

In Gemeentenieuws, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Someren, aandacht voor Samen voor Someren. De gemeenteraad heeft in mei besloten dat Samen voor Someren voor 1 jaar mag doorgaan met haar werk. Wethouder Theo Maas, ambtenaar Lizzy Nijssen en Hetty de Groot en Jan Müller vertellen wat Samen voor Someren allemaal doet.


Trefwoorden: vandaag op siris-tv siris-tv
Geplaatst

maandag 01 juli 2019 | 14.48 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 04 juli 2019 | 14.56 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub