Mini Streekfestival bij Buitencentrum De Pelen

Wie van streekmuziek houdt kan op zondag 14 juli zijn hart ophalen bij Buitencentrum De Pelen.

Daar is vanaf 13.30 uur een klein Muziekfestival met Brabantse en Limburgse muzikanten uit de omgeving van De Groote Peel. Op de picknickweide zijn die middag optredens van de Coconblazers, Seniorenorkest Cranendonck en Shantygroep Aan Paol 60.

Entree is een vrijwillige bijdrage.

Het Buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt aan de Moostdijk 15 in Ospeldijk.

Het Streekfestival is een goede traditie bij Buitencentrum De Pelen. Sinds een paar jaar is een mini-festival met drie groepen op de picknickweide van De Pelen. De Coconblazers uit Nederweert doen de muzikale aftrap. Ze spelen instrumentale blaasmuziek en populaire nummers van Ernst Mosch en andere bekende componisten. Daarna volgt de Brabantse bijdrage met een optreden van Seniorenorkest Cranendonck. Deze groep enthousiaste muzikanten speelt al meer dan vijftien jaar samen en nog steeds met veel plezier. Hekkensluiter is Shantygroep Aan Paol 60 uit Nederweert. Hun repertoire bestaat uit traditionele Shanty’s en zeemansliedjes uit Nederland en Engeland, maar ook uit andere zeevarende landen zoals Duitsland en Frankrijk.

Het optreden vindt plaats in de open lucht op de picknickweide van het Buitencentrum. Bij regenachtig weer is een paraplu dus zeker niet overbodig. Bij tropische temperaturen kan de organisatie besluiten om het festival niet door te laten gaan.

Bij twijfel, neem contact op met het Buitencentrum, tel. 0495-641497.

Speelschema:

13.30-14.30 uur De Coconblazers 
14.45-15.45 uur Seniorenorkest Cranendonck
16.00-17.00 uur Aan Paol 60

Buitencentrum De Pelen ligt aan de rand van Nationaal Park De Groote Peel. Voor of na een muziekvoorstelling kunt u dus een heerlijke wandeling maken in dit unieke natuurgebied.

Er zijn drie uitgezette wandelroutes waarvan er één (die van 2 km) ook geschikt is voor rolstoelen. Perfect te combineren met een hapje en drankje bij de Peelkiosk of de Peelboerderij.


Trefwoorden: seniorenorkest cranendonck coconblazers shantygroep aan paol 60 buitencentrum de pelen
Geplaatst

vrijdag 05 juli 2019 | 14.08 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 05 juli 2019 | 13.14 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub