SIRIS-tv zendt op vrijdagavond 5 en zaterdagochtend 6 juli filmpjes uit, die afgelopen dagen gemaakt zijn.

De filmpjes zijn te zien in 'Van Dag Tot Dag' dat in twee delen wordt uitgezonden; deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur.

Deel 1:

Kennedymars komt er aan

We staan vlak voor de Kennedymars. Op zaterdag 6 en zondag 7 juli is het weer zover. Marsleider Davy van Otterdijk vertelt hoe het met de voorbereidingen gesteld is.

JFK Festival

Op zaterdag 6 juli vertrekken de wandelaars van de Kennedymars vanaf het Wilhelminaplein in Someren om hun 80 kilometer lange tocht te volbrengen. Na het vertrek begint de eerste editie van het JFK Festival.

21e Spel Zonder Grenzen op vrijdagavond

Op zaterdag 29 en zondag 30 juni werd op het evenemententerrein aan de Lienderweg in Asten de 21e editie van Spel zonder Grenzen gehouden. Spel zonder Grenzen begon op vrijdag 28 juni met een feestavond.

Informatiepunt Natuurpoort Vennenhorst geopend

Someren is met haar bossen, heide, vennen en het uitgestrekte buitengebied een aantrekkelijke omgeving voor fietsers en wandelaars. Naast het bestaande fiets- en wandelroutenetwerk heeft Stichting Someren Natuurlijk aanvullend fiets-, wandel- en mountainbikeroutes ontwikkeld. Die beginnen bij Natuurpoort Vennenhorst. Op woensdag 3 juli werd daar het Informatiepunt officieel in gebruik genomen.

Juniorenzeskamp Asten

Op zaterdag 22 juni vond op het evenemententerrein aan de Lienderweg in Asten de jeugdzeskamp plaats. Maar liefst 31 juniorenteams streden tegen elkaar tijdens de spectaculaire spellendag. Het team 'Volgend Jaar Beter’ haalde de eerste prijs binnen.

Keizer en Keizer in de wacht

Gilde Sint Lambertus uit Someren Eind hield op zaterdag 22 juni het Koningschieten op schietterrein Den Kolenboer aan de Boerenkamplaan. De optrekdag van het Eindse gilden en de andere schutten was op kermismaandag 24 juni. Ook van de partij waren de nieuwe keizer Jan van de Kruijs en koning Thjeu Knapen.

Deel 2:

21e Editie Spel Zonder Grenzen

Op zaterdag 29 en zondag 30 juni werd op het evenemententerrein aan de Lienderweg in Asten de 21e editie van Spel zonder Grenzen gehouden.

Onthulling Meermin van De Meerpoel bij De Meer

Carnavalsvereniging De Meerpoel uit Someren vierde op 1 juli haar 55e verjaardag. Voorafgaand aan de feestavond op zaterdag 29 juni onthulde Henny Arendsen-van de Graft, de eerste Grootofficier in de Orde van het Meerpoelrijk, het beeld van de Meermin in het centrum van Someren.

Presentatie jubileumboek Kiek Ja Kiek van De Meerpoel

Carnavalsvereniging De Meerpoel uit Someren vierde op 1 juli haar 55e verjaardag. Tijdens de jubileumfeestavond op zaterdag 29 juni werd het jubileumboek Kiek Ja Kiek gepresenteerd. Het boek werd onthuld door het jubileumprinsenpaar Lukas van den Heuvel en Karin Lemmen.

Afscheid van juf Marlies en juf Mieke

Juf Marlies van den Boomen en juf Mieke van der Aa namen op donderdag 27 juni, na respectievelijk 44 en 43 jaar, afscheid van de Sint Lambertusschool in Asten. Al die tijd hebben ze les gegeven op deze school.

100 Jaar Juliana met oud-toppers

Op zaterdag 29 en zondag 30 juni vierde Muziekvereniging Juliana uit Someren-Eind officieel haar honderdjarig bestaan. Dit gebeurde met een tweedaags feestprogramma op het Einderplein in Someren-Eind. Na de officiële opening op zaterdag volgde er al meteen een heel bijzonder programmaonderdeel: een optreden van de Oud-Toppers van Muziekvereniging Juliana.

Modderdag bij kinderdagverblijf Pippeloentje

Kinderdagverblijf Pippeloentje in Lierop hield op donderdag 27 juni een zogenaamde modderdag. Dat heeft helemaal niks met moeders te maken. Wel met modder.

Start etappe Acht van Bladel in Lierop

In het laatste weekeinde van juni werd de Acht van Bladel verreden. Nederlands oudste klassieker voor junioren, die sinds 2000 als driedaagse wordt verreden. Het bijzondere aan deze 70e editie was de start van de tweede etappe, want die was op zaterdag 29 juni in Lierop. Toer- en supportersclub SOLO tekende voor de organisatie.


Trefwoorden: vandaag op siris-tv siris-tv
Geplaatst

vrijdag 05 juli 2019 | 14.19 uur

Laatst gewijzigd

maandag 08 juli 2019 | 16.44 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub