SIRIS.nl

Landelijke Open Imkerijdag bij bijenhoudersvereniging St. Ambrosius

Bijenhoudersvereniging St. Ambrosius uit Someren houdt op zondag 14 juli van 11.00 tot 16.00 uur een open Imkerijdag.

Op de toegangsweg naar het Keelven staat bij Natuurpoort Vennenhorst op de parkeerplaats bij Boscafe De Soete Inval een informatiestand.

Imkers vertellen graag over hun boeiende hobby. Ze leggen ook graag uit hoe belangrijk bijen zijn voor het in stand houden van de natuur. Ze laten u graag zien wat er zoal komt kijken bij het houden van bijen. Er staat o.a. een observatiekast, waar een bijenvolkje achter glas te zien zal zijn. Misschien ontdekt u de koningin en ziet u het verschil tussen de darren, de mannetjes, en de werksters, de vrouwelijke bijen.

Hoe komt de honing in een potje terecht? De imkers vertellen u graag hoe het uit de honingraten wordt geslingerd en vervolgens direct te eten is. Ook vertellen ze waar de was vandaan komt, wat de bijen met het stuifmeel dat ze halen doen of hoe ze bijenkoninginnen telen en nog veel meer interessante wetenswaardigheden over bijen.

Alle bijen maken moeilijke tijden door. Onder andere door een gebrek aan bloemen lopen de aantallen van deze belangrijke bestuivers terug. Op de Landelijke Open Imkerijdag zal dan ook aandacht worden besteed aan de wilde bijen in Nederland. Met bijenhotels en bloemen kunnen deze interessante en nuttige insecten geholpen worden.