SIRIS-tv zendt op maandagavond 8 en dinsdagochtend 9 juli filmpjes uit, die afgelopen Kennedymarsweekeinde gemaakt zijn.

De filmpjes zijn te zien in 'Van Dag Tot Dag' dat in twee delen wordt uitgezonden; deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur.

Deel 1:

Interviews voor start 57e Kennedymars

Dirk van Diepen interviewde op zaterdagavond 7 juli de mensen op en rondom het Wilhelminaplein voor de start van de 57e Kennedymars in Someren.

Remy van den Brand eerste loper 57e Kennedymars

De eerste loper van de 57e Kennedymars in Someren kwam om 5.21 uur binnen en dat was Remy van den Brand uit Schijndel.

Finish en de laatste loper 57e Kennedymars

Eindelijk is daar de verlossende eindstreep. Bij de 57e Kennedymars In Someren was de finish halen een extra groot feest door de verwelkoming door de binnenpraters Grard Wijnen, Koen Wijnen en Robert Hurkmans. Zij begeleidden de vermoeide en vaak geëmotioneerde wandelaars bij de laatste meters tot aan de finish. Dat gold ook voor de laatste loper die voor de klok van 16.00 uur de finishlijn passeerde. Dat was Fabienne Bosman uit Geldrop.

Start Mini Kennedymars

Zaterdag 6 juli om 12.00 uur ging in Someren de Mini-Kennedymars van start met 2.227 deelnemers.

Mini Kennedymars - de tocht zelf

Onder een stralende zon werd op zaterdag 6 juli de Mini Kennedymars gelopen. Aangemoedigd door het publiek langs de kant en in Sonnehove volbrachten de deelnemers hun 8 km lange tocht.

Mini Kennedymars - veel sfeer op het Wilhelminaplein

Nadat de deelnemers van de 48e Mini Kennedymars door de Kanaalstraat de finishtent bereikten kregen ze een medaille uitgereikt en konden ze allerlei spellen gaan doen op het Wilhelminaplein. Er stond een hoge klimtoren en diverse springkussens. Het hoogtepunt van de middag was het live optreden en de Meet & Greet met Remix.

Eerste JFK Festival in centrum Someren

Op zaterdag 6 juli vertrokken de wandelaars van de Kennedymars vanaf het Wilhelminaplein in Someren om hun 80 kilometer lange tocht te volbrengen. Na het vertrek begon de eerste editie van het JFK Festival. Die duurt tot zondag 7 juli 21.00 uur.

Deel 2:

Doorkomst 57e Kennedymars in Asten

De 57e Kennedymars kwam dit jaar weer door het centrum van Asten.Vorig jaar kon dat niet in verband met de kermis. Na het startschot op het Wilhelminaplein in Someren, was Asten de eerste plaats die de lopers passeerden.

57e Kennedymars in Helmond

Voor het tweede jaar op rij kwam de Kennedymars dwars door Helmond. De Helmonders pakten flink uit met veel muziek en gezelligheid.

Doorkomst 57e Kennedymars in Mierlo

In Mierlo zit de 57e Kennedymars er bijna voor de helft op. Het is donker en als het dan ook nog nat en koud is dan is het fijn dat sporthal De Weijer opdoemt. Daar kunnen de wandelaars weer op krachten komen.

Doorkomst 57e Kennedymars in Lierop

De 57e Kennedymars kwam ook weer door Lierop. Het zal wel aan het late tijdstip liggen, maar er stonden maar weinig mensen langs de kant die de wandelaars aanmoedigden. Lierop lag massaal op één oor.

Kiezen na De Soete Inval

Na Boscafé De Soete Inval in Someren konden de wandelaars bij de 57e Kennedymars voor de tweede maal kiezen uit een verharde en een onverharde route. In het ochtendgloren kozen velen voor de laatste optie.


Trefwoorden: kennedymars siris-tv vandaag op siris-tv
Geplaatst

maandag 08 juli 2019 | 17.44 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 11 juli 2019 | 19.48 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub