Op maandag 8 juli ging in Someren het bouwdorp van Jeugdcomité Someren van start.

Ruim zeshonderd kinderen en driehonderd vrijwilligers zijn deze week samen actief op een terrein aan de Witvrouwenbergweg.

Het bouwdorp is naar dit grasveld verhuisd, omdat het terrein bij blokhut De Donckelaer vanwege de overlast van de eikenprocessierups niet geschikt werd bevonden.

Het thema van dit jaar is ‘Prehistorie’.

Op de eerste dag werd er door de kinderen volop gebouwd en geknutseld. Omdat het terrein een stuk kleiner is dan op De Donck, staan de bouwsels dicht bij elkaar.

Op woensdag 10 juli kunnen de onderbouwkinderen hun favoriete knuffel of pop meenemen. Er zijn poppendokters aanwezig en er is een poppenkastvoorstelling.

Op woensdag 10 juli is ook de kijkavond tussen 18.00 en 20.00 uur. De kinderen laten hun hutjes en knutsels zien. Het Bouwdorpterrein is dan voor iedereen toegankelijk. Ook worden de Gouden Spijkers voor de mooiste hutjes uitgereikt aan de winnaars van de onderbouw en de bovenbouw.

Tijdens de kijkavond wordt een loterij gehouden, waarvan de opbrengst volledig ten goede komt aan de activiteiten van het jeugdcomité.

Op donderdag worden alle hutjes weer afgebroken en bij goed weer zorgt de brandweer voor een spetterende afsluiting.


Trefwoorden: bouwdorp someren bouwdorp jeugdcomite someren
Geplaatst

dinsdag 09 juli 2019 | 07.14 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 07 augustus 2019 | 17.48 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub