Negen jubilarissen bij Muziekvereniging Somerens Lust

Op donderdag 4 juli werden bij Muziekvereniging Somerens Lust negen jubilarissen in het zonnetje gezet.

De jubilarissen zijn Lieke de Lau (25 jaar lid), Pierre van den Burg, Peter Crooijmans en Paul van der Weerden (40 jaar lid), Hanny de Lau (50 jaar lid) en Jan Cranenbroek, Jan Hoppenbrouwers, Twan Hoppenbrouwers en Gijs van de Moosdijk, die 60 jaar lid zijn van MSL.

Zij werden gehuldigd vanwege hun lidmaatschap en de vele, zeer uiteenlopende, taken die zij binnen de vereniging hebben vervuld en nog vervullen.

Jan Hoppenbrouwers heeft veel taken binnen de vereniging verricht, maar muziek maken vond hij toch het leukste van alles. Vanaf eind jaren zeventig speelde Jan in het huisorkest, later de Big Band. In 1980 vroeg de toenmalige president of Jan plaats wilde nemen in het bestuur. Twee jaar later werd hem de taak als voorzitter van de evenementencommissie toebedeeld. In 1990 werd Ton van Enckevort de nieuwe president en hij vroeg Jan om de rol van vice-voorzitter te vervullen. Hij werd met name belast met de technische zaken van de vereniging. De eerste klus was meteen een hele grote, want het was de omschakeling van fanfare naar harmonie: de opleidingscommissie werd breder opgezet, de technische commissie werd geboren en later omgedoopt tot harmoniecommissie. Vanaf 1989 was Jan als afgevaardigde van Somerens Lust een x-aantal jaren bestuurslid van de EW-kring. Daarnaast is hij in de jaren 90 vanuit het bestuur ter ondersteuning toegevoegd geweest aan de commissie van het Summers Spektakel. Jan was 31 jaar bestuurslid, waarvan 21 jaar als vice-voorzitter. Na zijn bestuursperiode heeft hij nog zo’n zes jaar meegedraaid in de harmoniecommissie en heeft hij met veel plezier meegewerkt aan de voorbereiding van twee concoursen en het mede-organiseren van concerten, de concertreis naar Salzburg en samen met beschermheer Jan van den Boomen het inrichten en opleveren van de materiaalruimte in de Ruchte.

Jan Cranenbroek is nog altijd muzikaal actief, nu bij het Seniorenorkest.

Gijs van de Moosdijk heeft altijd het clubblad Het Akkoord gevouwen, gestickerd en de routes verdeeld voor het rondbrengen ervan.

Twan Hoppenbrouwers levert graag hand- en spandiensten aan de vereniging. Zo heeft hij o.a. gezorgd voor de inrichting en bekleding/ isolatie van Decentraal, de ruimte waar voorheen de slagwerkers repeteerden en hun opslag hadden. Naast actief tamboerslid heeft Twan ook nog de rol van penningmeester vervuld.

Hanny de Lau heeft veel voor de vereniging betekend. Begin jaren 80 begon ze in de evenementencommissie. Na enkele jaren kwam ze in het bestuur en werd ze verantwoordelijk voor PR en het FSL-Akkoord. Ze droeg zorg voor de donateursactie samen met Piet Crooijmans, Ton van Abeelen en de commissarissen. Vanaf 1990 was Hanny secretaris van de vereniging tot en met 1995. Samen met Ton van de Graft, Piet van Eijk en Tiny van Lieshout zat ze in 1999-2000 in de vaandelcommissie. In 2002 werd ze coördinator van de opleidingscommissie. Hanny droeg de functie in 2005 over toen haar echtgenoot Frans president van de vereniging werd.

Pierre van den Burg deed regelmatig de beveiliging bij het Summers Spektakel en bij verschillende RMU’s.

Paul van der Weerden organiseerde onder andere verschillende noemenswaardige concertreizen, RMU’s (grootse optreden met o.a. dans en muziek), organiseren en opbouwen van concerten zoals van de Golden Earring. Paul zat in verschillende commissies en was president van de vereniging. Doordat er unieke uitdagingen op het werk kwamen, is hij na één bestuursperiode gestopt omdat hij dit niet meer kon combineren. Hij kijkt terug op een bestuursperiode met veel mooie momenten. Paul is ook lid geweest van de HaCo. Hij heeft de eerste carnavalsconcerten mee opgezet. Paul is heel actief in het verenigingsleven in Someren. Hij heeft 25 jaar het eerste elftal van SV Someren begeleidt. En op het sportpark samen met de voetbalclub een medische ruimte gecreëerd.

Peter Crooijmans is er altijd voor de muziekvereniging. Er kan altijd, en zelden tevergeefs, een beroep op hem gedaan worden. Een vaste activiteit waar Peter aan meehelpt is de dodenherdenking. Eerst tijdens de dienst door het spelen op de bazuinen. En vervolgens speelt hij altijd ‘The Last Post’ op het bordes van het gemeentehuis tijdens het neerleggen van de bloemen.

Lieke de Lau had een vast stukje in het Akkoord als de Razende Reporter. Ze deed de Grote Pepernotenshow, heeft het reünieconcert mee opgericht. Ze zat in de opleidingscommissie. Nu heeft ze een plekje in het bestuur bij het Summers Spektakel.

 

 


Trefwoorden: muziekvereniging somerens lust
Geplaatst

woensdag 10 juli 2019 | 10.45 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 10 juli 2019 | 11.32 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub