Op dinsdag 6 augustus vindt in Asten de Cabriotour ’75 jaar bevrijding’ plaats.

Deelnemers aan de tour krijgen een groot aantal verhalen te horen over wat er zich, 75 jaar geleden, in onze regio allemaal heeft afgespeeld.

De tour staat onder leiding van Gerard Geboers en vertrekt om 13.00 uur vanaf Museum Klok & Peel in Asten, waar u de tentoonstelling Death Valley tot ver in 2020 kunt bezoeken.

Deze tentoonstelling verbeeldt, in het kader van de herdenking van 75 jaar bevrijding, talrijke verhalen uit de Tweede Wereldoorlog in de Peel. Vanuit de boerderij waarin het museum gevestigd is, regelde maarschalk Montgomery destijds zijn zaken rond Market Garden. Vandaar rijdt de cabriotour door een gebied waar de oorlogsverhalen voor het oprapen liggen.

Bij Sluis 11 vonden zowel in 1940 als in 1944 zware gevechten plaats. Ook de Wilhelminastraat en het centrum van Asten met hun kloosters, de Wolfsberg en het kasteel waren in de oorlog betrokken. U hoort waarom de kermis in Heusden werd afgelast, over vliegtuigcrashes, onderduikerskampen en strijd. Kort na een stop bij Buitencentrum de Pelen komt de Vossenberg in beeld, ze passeren het voormalige café Het Eeuwig Leven aan de Meijelseweg, waar een heuse tankslag woedde. U hoort het verhaal achter het kruis van Nijssen aan de Pijlstaartweg, waarna ze langs het in 1992 opgerichte monument in Liessel rijden en verder via het Rinkveld en Voordeldonk naar Ommel. Daar hoort u over de laatste cavaleriecharge van de Tweede Wereldoorlog maar zeker ook over het drama rond de bevrijding.

Er zijn twee stops op de tour: bij De Peelkiosk voor koffie of thee met een turfplak en bij IJssalon Bacio voor een ijsje.

De cabriotour eindigt om 16.30 uur.

De kosten bedragen € 18,50.

Aanmelden kan bij VVV Asten, Burgemeester Wijnenstraat 1, tel. 0493-692999.


Trefwoorden: cabriotour 75 jaar bevrijding gerard geboers bevrijding tweede wereldoorlog vvv asten
Geplaatst

donderdag 11 juli 2019 | 07.23 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 07 augustus 2019 | 08.23 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub