SIRIS-tv zendt op donderdagavond 11 en vrijdagochtend 12 juli filmpjes uit, die afgelopen Kennedymarsweekeinde gemaakt zijn.

De filmpjes zijn te zien in 'Van Dag Tot Dag' dat in twee delen wordt uitgezonden; deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur.

Deel 1:

Plaatsing zoeklicht bij Wehrmachthuisje

Na de bijdrage van Defensie, afgelopen winter aan de restauratie van het Wehrmachthuisje in Someren-Heide, is het enige tijd stil geweest. Een van de wensen, die er nog lagen voor de Stichting Wehrmachthuisje Someren-Heide, was een zoeklicht naar de Hei te kunnen halen om dichter bij de beleving van de Tweede Wereldoorlog te kunnen komen. Dat is gelukt. Op maandag 8 juli werd het zoeklicht geplaatst.Dirk van Diepen interviewde op zaterdagavond 7 juli de mensen op en rondom het Wilhelminaplein voor de start van de 57e Kennedymars in Someren.

Bronzen sculpture voor Muziekvereniging Juliana

Muziekvereniging Juliana uit Someren-Eind vierde op zondag 30 juni haar honderdjarig bestaansfeest. Die zondag ging op het Einderplein van start met een brunch voor de leden van de muziekvereniging. Na de brunch was er een receptie. Maar voordat die begon had Jo Heiblom voor alle aanwezigen een verrassing in petto.

Finish en de laatste loper 57e Kennedymars

Eindelijk is daar de verlossende eindstreep. Bij de 57e Kennedymars In Someren was de finish halen een extra groot feest door de verwelkoming door de binnenpraters Grard Wijnen, Koen Wijnen en Robert Hurkmans. Zij begeleidden de vermoeide en vaak geëmotioneerde wandelaars bij de laatste meters tot aan de finish. Dat gold ook voor de laatste loper die voor de klok van 16.00 uur de finishlijn passeerde. Dat was Fabienne Bosman uit Geldrop.

Deel 2:

Esther Leenen in Mongol Derby

Op woensdag 7 augustus staat Esther Leenen aan de start van de Mongol Derby, de langste paardenrace ter wereld over 1.000 km in Mongolië. Er worden slechts veertig ruiters wereldwijd geselecteerd om deel te mogen nemen aan deze prestigieuze race. Esther is daar één van.

Rabobank Meet & Greet 57e Kennedymars

Bij de 60 kilometerpost bij sporthal De Postel in Someren was op zondag 7 juli de Rabobank Meet & Greet. Lokale ondernemers zorgden voor lekkernijen voor wandelaars en bezoekers.

Informatiepunt Natuurpoort Vennenhorst geopend

Someren is met haar bossen, heide, vennen en het uitgestrekte buitengebied een aantrekkelijke omgeving voor fietsers en wandelaars. Naast het bestaande fiets- en wandelroutenetwerk heeft Stichting Someren Natuurlijk aanvullend fiets-, wandel- en mountainbikeroutes ontwikkeld. Die beginnen bij Natuurpoort Vennenhorst. Op woensdag 3 juli werd daar het Informatiepunt officieel in gebruik genomen.

 

Doorkomst 57e Kennedymars in Lierop

De 57e Kennedymars kwam ook weer door Lierop. Het zal wel aan het late tijdstip liggen, maar er stonden maar weinig mensen langs de kant die de wandelaars aanmoedigden. Lierop lag massaal op één oor.

Kiezen na De Soete Inval

Na Boscafé De Soete Inval in Someren konden de wandelaars bij de 57e Kennedymars voor de tweede maal kiezen uit een verharde en een onverharde route. In het ochtendgloren kozen velen voor de laatste optie.


Trefwoorden: vandaag op siris-tv siris-tv
Geplaatst

donderdag 11 juli 2019 | 20.48 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 08 augustus 2019 | 20.05 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub