SIRIS-tv zendt op vrijdagavond 12, zaterdag 13 en zondag 14 juli het weekoverzicht uit met filmpjes, die afgelopen week gemaakt zijn.

De filmpjes zijn te zien in 'Van Dag Tot Dag' dat in twee delen wordt uitgezonden; deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur.

Deel 1:

Plaatsing zoeklicht bij Wehrmachthuisje

Na de bijdrage van Defensie, afgelopen winter aan de restauratie van het Wehrmachthuisje in Someren-Heide, is het enige tijd stil geweest. Een van de wensen, die er nog lagen voor de Stichting Wehrmachthuisje Someren-Heide, was een zoeklicht naar de Hei te kunnen halen om dichter bij de beleving van de Tweede Wereldoorlog te kunnen komen. Dat is gelukt. Op maandag 8 juli werd het zoeklicht geplaatst.Dirk van Diepen interviewde op zaterdagavond 7 juli de mensen op en rondom het Wilhelminaplein voor de start van de 57e Kennedymars in Someren.

Bronzen sculpture voor Muziekvereniging Juliana

Muziekvereniging Juliana uit Someren-Eind vierde op zondag 30 juni haar honderdjarig bestaansfeest. Die zondag ging op het Einderplein van start met een brunch voor de leden van de muziekvereniging. Na de brunch was er een receptie. Maar voordat die begon had Jo Heiblom voor alle aanwezigen een verrassing in petto.

Koe op het Zebrapad

Op vrijdag 5 juli vond in De Ruchte in Someren de eindpresentatie plaats van het onderzoekproject ‘Koe op het Zebrapad’. Het onderzoek moest meer inzicht geven in de toekomstige mogelijkheden van het buitengebied en het centrumgebied en hoe je beide gebieden aan elkaar kunt koppelen. Zo’n 45 tweedejaars studenten van Wageningen Universiteit & Research, studierichting Spatial Planning, gingen enkele weken geleden aan de slag met de opdracht. Recreatie was het speerpunt in het onderzoek, maar de studenten waren vrij om alle mogelijke factoren, die spelen in beide gebieden, mee te nemen in hun studie. De studenten werden opgedeeld in acht adviesbureaus die allen een eigen insteek namen naar het onderwerp. Op de eindpresentatie moesten de acht bureaus enkele stakeholders overtuigen van hun plannen.

Deel 2:

Esther Leenen in Mongol Derby

Op woensdag 7 augustus staat Esther Leenen aan de start van de Mongol Derby, de langste paardenrace ter wereld over 1.000 km in Mongolië. Er worden slechts veertig ruiters wereldwijd geselecteerd om deel te mogen nemen aan deze prestigieuze race. Esther is daar één van.

KUST door Theater 't Voortje

Op 21, 22, 23, 24 en 25 augustus wordt op het adres Voortje 13 in Mierlo het toneelstuk KUST opgevoerd. KUST is een prachtige vertelling van Waidji Mouawad, de Libanees-Canadese auteur. Anneke Schröder is de regisseur. Yvon Leenders uit Someren speelt een van de hoofdrollen.

Informatiepunt Natuurpoort Vennenhorst geopend

Someren is met haar bossen, heide, vennen en het uitgestrekte buitengebied een aantrekkelijke omgeving voor fietsers en wandelaars. Naast het bestaande fiets- en wandelroutenetwerk heeft Stichting Someren Natuurlijk aanvullend fiets-, wandel- en mountainbikeroutes ontwikkeld. Die beginnen bij Natuurpoort Vennenhorst. Op woensdag 3 juli werd daar het Informatiepunt officieel in gebruik genomen.

Gemeentenieuws - start bouw modelwoning Groote Hoeven

In Gemeentenieuws, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Someren, aandacht voor de start van de bouw van de modelwoning op nieuwbouwproject Groote Hoeven in Someren. Wethouder Guido Schoolmeesters en de ambtenaren Gerard Lomans en Ivan Vavier vertellen over het nieuwbouwplan en over de modelwoning, die de gemeente daar zelf laat bouwen.


Trefwoorden: weekoverzicht siris-weekoverzicht
Geplaatst

vrijdag 12 juli 2019 | 15.33 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 23 augustus 2019 | 07.45 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub